MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüşmesini eleştirdi.

Bahçeli, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani'nin, Türkiye'deki ziyaretlerini ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesini eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: "Nerede Türkiye'nin yıkılmasını, parçalanmasını bekleyen hain niyetler varsa, AKP ile aynı karede buluşmuştur. Bu kadrajın içinde, BOP'un (Büyük Ortadoğu Projesi) hazırlayıcıları ve ihale makamı vardır. Haçlı seferlerinden beri sabırla bekleyen asırlık nefretlerin sahipleri vardır. Kandil fitnesini koruyan ve kollayan peşmerge rezili vardır. Şu tesadüfe bakın ki, Irak'ın kuzeyinden gelen peşmerge, bugün el üstünde tutulmuş, köşklerde ağırlanmış ve tavsiyeleri dinlenmiştir."

"ERDOĞAN'IN ONURU VARSA..."

Başbakan Erdoğan'ın Avrupa'daki ziyaretlerini de eleştiren Bahçeli, "Almanya ve Fransa seyahatleri esnasında, Avrupalı dostlarına terör uyarısı yaparken ve verilen destekleri eleştirirken, kanlı çetenin bir numaralı hamisi ve himayecisi Türkiye'de ağırlanmış ve iltifat görmüştür.  Başbakan Erdoğan başını, Avrupa'daki müsebbiplerden önce, ülkemizde konuk ettiği kirli simaya çevirmeli ve eğer birazcık milli onuru varsa yakasından tutmalıdır." ifadelerini kullandı.

KANDİL'E BAYRAK DİKMEK


Barzani'nin ziyaretinde, PKK'nın Kandil'den sökülüp atılmasının çok zor olduğunu iddia etmesinin yenilir yutulur türden olmadığını söyleyen Bahçeli, "Kandil'e her şart altında Türk bayrağını dikmek hükümetin şeref meselesi olup milletimizin de en haklı beklentisidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli,  Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istedikleri bazı soruları olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan'ın bunlara karşılık vermesi siyasi namusunun bir icabı olacaktır." 

İŞTE O SORULAR

1) Peşmerge reisi hangi senaryonun teşrifatçılığını ve kimler adına yapmaktadır?

2) PKK'nın koruyucusu olan bu şahısla neler görüşülmüş ve hangi sözler verilmiş ya da alınmıştır?

3) Barzani, Türkiye'ye kimi temsilen ve neleri konuşmak üzere hangi sıfatla gelmiştir?

4) Buradaki görüşmelerine, kurduğu ilişki ağlarına neden ve nasıl bir gerekçeyle göz yumulmuştur?

5) PKK'nın kaçaklılık yoluyla finansman sağladığı biliniyorken ve bununla ilgili sorunlar ortada dururken, sınır ötesinden kaçak mal girişinin bir numaralı sorumlusuyla nasıl olur da bir araya gelinmiş ve masalara yüz sürülmüştür?

6) Peşmerge eğer bir ulaksa, kimlerin mesajını hangi maksatlarla getirmiştir?

YENİ ANAYASA 

Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarına da değinerek, anayasanın bölücülüğü ve etnik kimlikleri meşrulaştıran bir yol haritası yerine, milletin birlikte ve kardeşçe yaşadığı, hukuku güçlendiren temeller üzerine oturtulması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti: "Terörle mücadelenin anayasa kapsamında ele alınması, her şeyden evvel, kafalarda gizli gündemlerin varlığına işaret edecektir. Bu durum karşısında bizim muhataplarımızı ve ilgili tarafları açıkça ikaz etmek, en belirgin vazifemiz olacaktır. Fırsattan istifade ederek, biraz terör, biraz tavizle sürecin hedefine ulaşması düşünülüyorsa; herkes yanıldığını, mutlaka bir gün anlayacaktır.


Editör: TE Bilisim