Bu yorum ve haberlerde liberalleri dışladığımız, yolumuzu ayırdığımız, gizli gündemimiz olduğu türünden tamamen asılsız, gerçeklikten uzak ve afakî yorumlar yapılmıştır. Oysa benim söz konusu konuşmamda liberallere dönük bir genelleme yapılmamış, sadece demokrasi mücadelemiz açısından iyi bir sınav vermeyen, son dönemlerde demokratik anlayış açısından statükocu-ulusalcı çevrelerin bile gerisine savrulmuş somut bazı kişi ve olaylara dair eleştirilerim yer almıştır.

İstanbul Times Haber Merkezi

Durum böyleyken, demokrasi mücadelesini ve demokratik erdemi anlatan bir konuşmayı, gizli gündem ve buna bağlı bir gelecek inşası gibi yorumlamak, tam da benim anlattığım demokratik mücadele serüvenimiz içinde örneği bolca görülen ideolojik gazeteciliğe örnek olabilir.

Sözlerimi çarpıtarak kendilerince AK Parti’yi eleştirdiğini sananlara, AK Partinin 10 yıllık iktidar dönemindeki icraatları en güzel cevaptır. Milletimizin zihnine “yapacağını söyleyen, söylediğini yapan” bir parti olarak nakşolmuş AK Parti, bu zamana kadar yaptıklarıyla ve başta 2023 olmak üzere bütün gelecek hedeflerini çok önceden deklare eden özgüveniyle bu ülkenin en açık, en şeffaf partisidir.

Ülkemizin 7 bölgesinde ve 81 vilayetinde her kesimden vatandaşımızın oyunu alarak büyük bir kitle partisi hüviyetine sahip olmuş AK Parti, ötekileştirici olmak veya düşünce hayatımızın herhangi bir kesimini dışlamak bir yana, bütün inanç ve düşünceler için özgürlüğün sesi olmuş, geçmişteki ideolojik devlet anlayışının dışladığı bütün kesimleri devletle buluşturmuş, barıştırmış bir partidir. AK Parti bu ülkede birliğin beraberliğin ve kardeşliğin adresi, “Biz birlikte Türkiye’yiz” anlayışının partisidir.

Sadece somut bazı olumsuzluklara dönük eleştirilerimi hem bağlamından koparıp hem de maksadını aşacak şekilde yorumlamaya çalışan haber ve köşe yazılarından sonra bu açıklamayı yapmayı gerekli gördüm.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

Aziz BABUŞCU
AK Parti İstanbul İl Başkanı

Editör: TE Bilisim