İzmir'in Gaziemir İlçesi’nde, annesi ile anneannesini başlarına merdaneyle vurarak ve bıçaklayarak öldürüp, ardından da intihar girişiminde bulunan A.S., tedavisinin ardından adliyeye sevkedildi. Anneannesini kendisine borç verdiği bilezikleri geri istediği için öldüren A.S.'nin, olay anında dışarıda bulunan annesini ise 6 saat dolaştırdıktan sonra eve getirdiği; cesedi görmesi üzerine önce merdaneyle başına vurup, ardından da bıçaklayarak öldürdüğünü anlattığı öğrenildi. Cinayet sonrasında kız arkadaşıyla eğlence mekanlarına giden, 3 kez eve gelip üzerini değiştiren A.S.'nin, pişmanlık duyunca intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, Gaziemir’de, 80 Sokak 27 numaradaki Papatya Apartmanı’nda meydana geldi. Günlerdir annesi 56 yaşındaki Havide Sarıkaya ile anneannesi 81 yaşındaki Duriye Atağan’dan haber alamayan ve kardeşi A.S.’ye de ulaşamayan 35 yaşındaki Ahmet Sarıkaya Gaziemir İlçesi’ndeki eve geldi.

Çilingir yardımıyla kapıyı açan Ahmet Sarıkaya, oturma odasında annesi ve anneannesinin cesetlerini buldu. İhbar üzerine eve giden polisin incelemesinde, anne Düriye Atağan ve kızı Havide Sarıkaya’nın başlarına merdaneyle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Çürümeye yüz tutan cesetler, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazelerin, yapılacak otopsinin ardından memleketleri Konya’nın Akşehir İlçesi’nde toprağa verileceği bildirildi.

TEDAVİSİ BİTTİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, evde en son bulunan kişinin, Havide Sarıkaya’nın, bir kamuoyu araştırma firmasında anketörlük yapan oğlu A.S. olduğunu belirledi. Lüks yaşam tutkusu olan ve geçen çarşamba günü işini bırakan A.S.’nin, bankalara ve çeşitli kişilere 90 bin TL’nin üzerinde borcunun bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri, aramaları sırasında A.S.'yi evine yakın bir bölgede yakaladı. İlaç içtikten sonra arabada piknik tüpünü açarak intihar girişiminde bulunan A.S., hastaneye kaldırıldı. İki gün hastanede kalan A.S., sağlık durumunun düzelmesi üzerine taburcu edilince gözaltına alındı.

SUSMAYINCA ANNESİNİ DE ÖLDÜRDÜ


Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen A.S., olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Piyasaya olan borcundan dolayı anneannesinin ödünç verdiği bilezikleri istemesi üzerine geçen 29 Mart'ta aralarında tartışma çıktığını, yalnız oldukları sırada da başına merdane ile vurarak öldürdüğü belirlendi. A.S.'nin olayın ardından, dışarıda bulunan annesi Havide Sarıkaya'nın yanına gittiği, onunla gezip 6 saat eve gitmemesini sağladığı anlaşıldı. Ancak ısrar edip eve giden annesinin, oturma odasında annesini kanlar içerisinde görünce çığlık attığı belirlendi. A,S.'nin, çabalarına rağmen susmayan ve kendisini suçlayan annesinin başına önce merdaneyle vurduğu, ardından da bıçaklayarak öldürdüğü tespit edildi.

EVE ÜÇ KEZ GELMİŞ


Olayın ardından ne yaptığını hatırlamadığını söyleyen A.S.'nin, kız arkadaşıyla eğlence mekanlarına gidip eğlendiği, 3 kez de eve gelip üzerini değiştirdiği polisin araştırmalarında ortaya ıktı. A.S., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

A.S, tedavisinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 
Editör: TE Bilisim