13 Vekil 3 Bakan katıldı

İBB.Zeytinburnu kapalı spor salonunda yapılan Ak Parti Zeytinburnu 4.olağan ilçe kongresinde divan başkanlığını il Başkan yardımcısı Av.Abdullah Güler yaptı.

Divan Katip üyeliğine İl Yönetim kurulu üyeleri Av.Arzu Akalın,Vedat Toy,ilçe kadın kolları başkanı Fatma Balcı ve ilçe gençlik kolları başkanı Sercan Sayılı oldu.

  
 

İstanbul İlçe kongreleri içinde kısa bir süre önce yapılan ve oldukça çekişmeli geçen Sultangazi ilçe kongresi olmuştu. İlin desteklediği Av.Murat Atım'a,karşı Mustafa Günaydın aday olmuş ancak seçimi 205 e karşı 196 oy oy ile kaybetmişti.Bugün yapılan Zeytinburnu ilçe kongresi de iki adayın çekişmesine sahne oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 


Milli Eğitim bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer, İçişleri bakanı İdris Naim Şahin ve AB.den sorumlu devlet bakanı ve başmüzekereci Egemen Bağış'ın yanı sıra 15'e yakın İstanbul Milletvekili kongreye katılarak Zeytinburnu ilçe teşkilatını yalnız bırakmamışlardı.

Ünver Açılış konuşması ile teşkilatı onore etti

Ak Parti
Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver yaptığı açılış konuşması ile kuruluşundan bugüne ilçe teşkilatına emeği geçen herekese teşekkür etti.
Ünver parti üst yönetiminin bulunduğu bir ortamda gereksiz ve ve dünya siyaseti ile alalakı konulara girmeden ilçe ile alakalı kısa ve yararlı bir konuşma yaparak teşkilatına teşekkür etti. Konuşmasını bu gün burada gördüğüm birlik ve beraberlik hayatımın en önemli anı olarak hafızamda kalacak diyerek kürsüden indi.

Murat Aydın kongre sürecinde il teşkilatının işaret ettiği Ünver'den desteğini eksik etmedi 

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın İl başkanı Aziz Babuşçu'nun Ünver'e adayımız sensin git ve listeni hazırla demesinden sonra Murat Aydın yapması gerekeni yaparak her platform ve ortam da birlik beraberklik ve uyumdan bahsederek delegenin kongrede Bahattin Ünver'e destek vermesini istemişti.

İBB.Başkanı Topbaş Yaptığımız yatırımlara başkalarının hayale ermez dedi


İBB.olarak İstanbul halkının rahatı için 49 katırilyonluk bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Topbaş gün gelecek tarihler başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın yaptıpı çalışmalardan bahsedecek dedi.

Babuşçu Uyum ve ahenk başarının anahtarıdır dedi 

İl Başkanlığı ve ilçelerin uyumlu bir halde çalışabilmesi içinuyum ve ahengin başarı için çok önemli olduğunu söyleyen Babuşçu tek liste üzerinde ısrar etmelerinin en önemli nedenlerinden birisinnin de teşkilatlar arasına kırgınlık sokmamak olduğunu ifade etti.  

AB.den sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 

İlçe kongrelerinin çoğunda CHP.Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ÇAKMA GANDİ olaraka suçlayan Bağış,CHP halkın menfaatlerine yönelik çalışma yapmadığı için halkımızda onları ebedi muhalefete mahkum ederek hak ettiklerini veriyor dedi.    
Konuşmasını CHP.Anayasa mahkemesine hakaret ettiği gerekçesi ile para cezasına çarptırıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer Ak Parti ülkenin kaderini değiştirdi 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en zor anlarında yanında yer alan bakan Dinçer saraçhanede deki Haşim İşcan üst gecidi eski İBB.belediye başkanlarından Haşim İşcan'ın yaptığı tek alt geçittir. Oysa İBB.başkanımız Kadir Topbaş 250 tane alt gecit yaptı ama kimse bilmiyor bile. Çünkü halkımız hedef büyüttü artık bu kadar alt gecit bile hızımızı kesemiyor dedi.Bakan Dinçer Fatih projesi olarak adlandırdıkları çalışma kapamsında çok kısa bir bir süre de  gençlerimiz tablet bilgisayarklarla tanışacak dedi.
Okullarında tablet bilgisayarları ile teknolojiyi yakından takip eden gençlerimizi internet cafelerde kurtaracağız dedi.

Teşkilat mensupları ve delegelerin ilgisi büyüktü 
 
Kongrenin yapıldığı Zeytinburnu Spor Salonuna ilk önce Aydın Çığrıkçı, kendisini destekleyen teşkilat mensuplarının alkışları arasında girdi. Kongrenin stresi yüzünden okunan Çığrıkçı, her ne kadar sakin görünmek istese de sıkıntısı yüzüne vurmuştu.

Kongreyi kazanacağından şüphesi olmayan Bahattin Ünver'in olabilecek her hangi bir olumsuzluktan dolayı gergin olduğu gözlerden kaçmadı. Çok sayıda polisin ve panzer aracının da kongrenin yapıldığı  alana getirilmesi emniyet'in çıkabilecek kavga ve kargaşaya anında müdahale etmek için hazır beklemesi gözlerden kaçmadı.

Eski Sosyal işler başkanı Ali Faik Biçer'in listede yer almaması teşkilatı çok üzdü
 

Sosyal işlerden sorumlu olarak ilçe başkan yardımcısı olduğu günden bu yana garip gureba halkın dertlerinine yardım etmek adına hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan  Ali Faik Biçer'in Bahattin Ünver'in listesinde yer almaması teşkilat içinde şakınlıkla karşılandı.

Teşkilat mensupları Ünver'in bu konuda yapacağı açıklamayı merakla beklediklerini ifade ediyorlar.

Bir önceki dönemin en iyi çalışan ilçe başkan yardımcısı olması nedeni ile hangi sebeplerden dolayı listede yer almadığını sorduğumuz Ali Faik Biçer bu konuda hiç bir bilgisinin olmadığını söyleyerek bu sorunun cevabını listeyi hazırlayanlardan öğrenmek daha mantıklı diyerek cevaplandırması da oldukça manidardı.

Daha önce sık sık görüştüğümüz sosyal işler birim başkanı A.F.Biçer'in hiç bir zaman ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının aleyhine olumsuz her hangi   bir eylem ve söylemde bulumadığı halde liste dışı kalmış olması sıkıntılarına koştuğu teşkilat mensuplarını oldukça üzdü.

Yabanoğlu Süprizi

3.Olağan kongre ile seçildiği 2008'den bu yana Zeytinburnu ilçe teşkilat başkanı olan Ahmet Yabanoğlu'nun Ünver'in listesinde yer alamayınca Aydın Çığrıkçı'nın listesinde yer alması kongre'nin en ilginç süpriziydi.

Aydın Çığrıkçı ve Arkadaşları süreci çok sağlılı yönettiler

Demokratik hakkını kullanacağını ifade ederek ilçe başkanlığına aday olacağını söyleyen Aydın Çığrıkçı ve arkadaşları hiç bir eylem ve söylemlerinde Bahattin Ünver ve arkadaşları hakkında olumsuz konuşmamaya özen gösterdiler. Enver Tuncer,Sami Yapar,Abdülaziz Atalan,Hasan Kılıç,Kemal Abukan,Yüksel Akdeniz başta olmak üzere Aydın Çığrıkçı'nın listesinde yer alan her kes onurları ile Ak parti de çok alışık olunmayan bir şekilde il başkanlıpına rağmen listelerini çıkararak  seçime girip 150 oy almaları önemli bir sonuç olarak görüdlü.

409 Oyun kullanıldığı kongrede152 oy ile yaklaşık olarak % 40'a yakın oy alan Çığrıkçı ve arkadaşlarının bu kadar oy alacağı tahmin edilmiyordu.

Ak Parti Kazandı

Kongre sonucunun açıklanmasından sonra Divan Başkanı Av.Abdullah Güler   Bahattin Ünver,Aydın Çığrıkçı ve diğer partilileri sahneye davet ederek her iki adayın teşkilata kısa bir konuşma yapmasını istedi. İlk söz sırasını kullanan Aydın Çığrıkçı Demokratik bir kongre olduğunu söyleyerek rakibi Bahattin Ünver'i tebrik etti. Ünver'de yaptığı konuşma da bu kongreyi Bahattin Ünver değil Ak parti kazandı diyerek Çığrıkçı ve ekibini üzmemeye gayret etmesi büyük bir nezaket örneği olarak algılandı.   

Kimler kogreye katıdl ?

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer, İç işleri Bakanı İdris Naim Şahin, AB.den sorumlu bakan ve başmüzakerece Egemen Bağış,eski Milli eğitim bakanı Nimet(Çubukçu)Baş,İstanbul Milletveikilleri,Harun Karaca,İbrahim Yiğit,
Prof. Dr.Burhan Kuzu,Osman Aşkın Bak,Tülay Karaca,Mustafa Ataş,Sevim Savaşer,Volkan Bozkır,ismail Safi,İBB.başkanı Kadir Topbaş, 


BAHATTİN ÜNVER'İN LİSTESİ 



AYDIN ÇIĞRIKÇI'NIN LİSTESİ




DETAYLAR GELİYOR...
Editör: TE Bilisim