Ak Parti kongre sürecine odaklandı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)3.ilçe kongrelerini 2008 yılı ekim ayında yaparak üç yıldır görev yapan ilçe başkanlarını seçmişti.

 

Siyasi partiler yasası gereği kongre süreci yaklaşan Ak Parti’de 2014 yerel seçimlerine yön verecek olan ilçe başkanlarının seçimi büyük önem taşıyor.

 

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

 

 

Ak Parti İstanbul ilçe başkanlarının % 95’i,biri yerel,biri genel biri de referandum olmak üzere  girdikleri üç seçimde başarılı bir sonuç aldılar.

 

Dördüncü ilçe kongrelerinde seçilecek olan ilçe başkanları ve yönetim kurullarının 2014 yılında yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde söz sahibi olacak olmaları Ak Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu,teşkilat başkanı Halis Dalkılıç başta olmak üzere il yönetiminin bu dönem ilçe başkan adaylarının belirlenmesinde işi sıkı tutacağı sinyalini vermiş durumda..

 

Kongreler İl başkanı Babuşçu İçin de çok önemli

 

İktidar partilerinin İstanbul İl başkanlarının gönlünde bir gün İBB.başkanı olmak yatar.

Ak Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu henüz il yerel yönetimler birim başkanı iken Gaziosmanpaşa için belediye başkan aday adayı olması acaba Kadir Topbaş 2014’de aday olmazsa Babuşçu İBB.ye aday olur mu yorumlarını da  daha şimdiden siyasi kulislerde Konuşulur oldu.

 

Babuşçu’nun vekil olmak istememesi de şartlar müsait olur ve başbakan olur verirse

2014 yerel yönetim seçimlerinde İBB.başkanlığına aday olabileceği yorumları güç kazanıyor.

 

39 İlçeye örnek olması nedeni ile bir kaç ilçede kabaca bir analiz yaprak Ak Parti’nin İstanbul ilçe ve il kongrelerinin ne kadar önemli  olduğunu irdelemekte yarar var.

 

Başakşehir İlçesi

 

Ak Parti eski Eminönü ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu Başakşehir ilçe olurken Ak Parti’de kurucu ilçe başkanlığı yaptı.

 

Köroğlu bu vazifesini herkesi kucaklayarak 12  Haziran milletvekili  genel seçimleri öncesine kadar başarılı bir şekilde devam ettirdi.

 

İstanbul 3.Bölgede aday adayı olan Köroğlu temayül yoklamasında Nurettin Nebati’den sonra en çok oy alan ikinci isim olmuştu.

 

Buna rağmen dengeler gereği listeye giremedi.Köroğlu kızıp küsmek yerine İstanbul SKM.3.bölgede kendisine verilen tüm görevleri yaptı.Buna ek olarak de eski  il başkanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na destek için Edirnedeki parti çalışmalarına da katıldı.Ayrıca Başakşehir ilçe başkanı Ayhan Özgürel ile halkın arasındaki çalışmalarını da aksatmadan devam ettirdi.

 

Gerek Ak Parti de gerekse de CHP de bir çok ilçede Ana Kademe,Kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri arasında bir sürtüşme veya yetki kargaşası yaşanırken Başakşehir de bu tür sorunların yaşanmıyor olması  kururu ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu ve şu anki ilçe başkanı Ayhan Özgürel’in kurduğu sağlıklı çalışma sistemi olduğu şüphe götürmüyor.

 

Başakşehir Kadın kolları başkanı Özlem Erol ve yönetiminin tek derdi partimizi ilçede nasıl birinci parti yaparız olduğu için gerek kurucu ilçe başkanı A.Selim Köroğlu gerekse de Ayhan Özgürel ile birlikte çok verimli ve uyumlu çalışmalar yaptığını herkes biliyor.Gençlik kolları eski başkanı Hasan Küçükoğlu ve  yeni seçilen başkan Furkan Levetoğlu’da ilçenin başarısı dışında başka bir düşünceye sahip olmadılar.Ak Parti Başakşehir ilçe teşkilatının bir ferdi Ahmet Selim Köroğlu’na bağlılığını ifade edebilmek için şu örneği verdi.” Köroğlu kongrede benim destekleyeceğim aday elindeki bu cep telefonudur derse ben tereddütsüz bir şekilde oyumu o telefona veririm demesi çok ilginçti’.Başakşehir de gıda ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren başka bir adayın da yakın çevresine ilçe başkanlığına aday olabileceğini ifade etmesi de bu dönem ilçe kongrelerini renkli geçeceği sinyalini verdi.

 

Zeytinburnu’nda neler olacak ?

 

2006 yılında yapılan kongre de kurucu ilçe başkanı Ahmet Dokumacı’nın bir çok sıkıntıyı bünyesinde barındıran bir liste yapması sonucu 431 delegenin 132 si tepki olarak kongre salonunda oy kullanmayarak ayrıldılar.182 tanesi ise daha sert ve radikal bir tavır takınarak BOŞ oy kullanmıştı.Dokumacı 131 oy alarak ilçe başkanı olmuştu.Böyle bir sonuç ile ilçe başkanlığı üç yıl yapılmıştı.İşte böyle bir ortam’da sevilen ve siyasetçi bir aileden gelen Bahattin Ünver Ekim 2008 de Zeytinburnu Ak Parti ilçe başkanlığına aday olmuş ve seçilmişti. Seçildiği günden beri biri genel,biri yerel biri de referandum olmak üzere üç yılda üç seçim geçiren Ünver her saferinde başarılı bir sonuç  alarak yüzünün akı ile çıkmasını bildi.

 

Şu an 4.ilçe kongrelerinin süreci başladı başlayacak.İlk etapta delege tespiti yapılacak.Daha sonra ise delegeler ilçe başkanı adayına oy vererek ilçe başkanını tespit edecek.

 

İşte şu an Zeytinburnu’nda mevcut ilçe başkanı Bahattin Ünver’in bir dönem daha ilçe başkanlığı yapmak istediği bilgileri alınıyor.Kendisi aday olacağını ifade etmezse de eski belediye başkan yardımcısı  Aydın Çığrıkçı’nın da ismi ilçe başkan adayları içinde geçiyor.

 
Ak Parti Zeytinburnu kurucu ilçe başkan yardımcısı ve 24.dönem milletvekili aday adayı İşadamı Ayhan Balcı'nında ismi teşkilat mesnuplarınca ilçe başkanlığına aday olacakların içinde geçiyor.Henüz aday olup olmyacağı ile alakalı bir açıklama yapmayan Ayhan Balcı'nın teşkilat mensuplarınca biliniyor olmasının kendisi için bir avantaj olduğu konuşuluyor.

Belediye meclis üyesi Av.Yasin Balcı’da ilçe başkanlığına  aday olacağını deklare etmiş durumda.Zeytinburnu kulislerinde ismi saklı tutulan başka bir avukat adayının da olabileceği ifade ediliyor.

 

İlçede kimin il başkanlığı tarafından aday gösterileceği henüz bir netlik kazanmazken sessiz ve derinden çalışan bir ekibin alternatif liste oluşturmak adına zaman zaman toplantılar yaptıkları da biliniyor.

 

Çok yakın zamanda İstanbul’un ilginç ilçe kongrelerine sahne olacağı konuşuluyor.

 

İstanbul Times Ak Parti ilçe kongreleri öncesi gerçeğe en yakın bilgilerle siz okurlarını bilgi sahibi, yapacaktır.

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim