Uluocak: 2014 yılı DP yılı olacak

2014 yılında üç seçimin birarada olacağını ve bu seçimler sonrası tüm siyasi partilerin üs kademe yöneticilerinin tasfiye olacağından, bir boşluk oluşacağını ifade eden DP MKK Üyesi Mimar Süleyman Uluocak, "2014 seçimleri öncesi önemli isimleri bünyemize katarak bu boşluğu DP ile dolduracağız" dedi.
DP MKK Üyesi Mimar Süleyman Uluocak ve DP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen “Kuruluşunun 67. yılında Demokrat Parti” konulu toplantıda 2014 yılı seçimleri için çalışma startı verildi.

TÜRK MİLLETİNİN DEMOKRAT PARTİ İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan DP MKK. Üyesi Mimar Süleyman Uluocak 'Demokrat Parti fikren M. Kemal ATATÜRK ve Atatürk’ün son Başbakanı Celal BAYAR, Fiilen Celal BAYAR, Adnan MENDERES, Refik KORALTAN ve Fuat KÖPRÜLÜ tarafından 7 Ocak 1946 tarihinde YETER SÖZ MİLLETİNDİR sloganıyla kurulmuştur’ diyerek sözlerine başlayarak şunları söyledi;
“Türkiye’de bugün 2001 ekonomik krizin göstergeleri gibi istihdam ve işsizlik ön plana çıkmıştır. Bu süreçte Türk milleti yeni arayışlar içerisinde olacaktır. Siyaseten, Demokrat Parti ve yeni siyasi oluşumlar bu süreçte ön plana çıkacaktır. Demokrat Parti ANAP ile birleşmeden sonra geçmişte siyasi partilerde görev almamış, ülkenin sosyal ve kültürel değerlerine saygılı, genç, dinamik insanlarla birlikte ülke gündemine katkı sağlayacak deneyimli siyasetçilerle, DP halka mesaj verecektir. Bunun için DP 2014 seçimlerinde mecliste, iktidar ortağı olacak bir siyasi yapılanmanın içersinde olacaktır.
Tabandan siyaset dönemi de artık bitmiş durumdadır. Örneğin siyasi parti yöneticileri özellikle iktidar partisine mensup yöneticiler rast gele bir kahvehaneye gitse ve biz şu partinin yöneticisiyiz dese, oturun çay için diyen bile bulamayabilirler. Çünkü halkın siyasi partilere ve siyasetçilere bakışı değişmiştir. Siyasetçi sadece vadeden, halk da sadece isteyen konumuna düşürülmüştür.
Siyaseti, siyasetçiyi ve halkı bu girdaptan kurtaracak yeni siyasi yapılanmalara ihtiyaç vardır. DP geçmişinden gelen deneyim, tecrübe ve birikimleriyle bu açığı kapatacak bir siyasi oluşum içerisinde bulunabilir inancındayım.

MİLLET 2 PARTİLİ SİSTEME ZORLANIYOR

2002 seçimlerinden itibaren siyaseti dizayn eden güçler karşımıza iki siyasi partiyi çıkardılar.
AK Parti ve CHP. Siyaseti bu noktaya getirenler biliyorlardı ki, AK Parti bu çift kutuplu siyasetin galibi olacaktır. Bütün eski siyasetçileri AK Parti etrafına topladılar. Diğer siyasi partilerin içini boşalttılar. Hatta siyasi parti Genel Merkezlerini dahi kendi kontrollerinde tuttular. Bu iki siyasi oluşumun dışındaki kişi, kurum ve siyasi partileri de tasfiye ettiler.
Ama bugün dünden farklı. Türkiye’deki ekonomik ve sosyal şartlar 2002 seçimlerindeki AK Partiyi iktidara getiren şartlarla benzerlik göstermektedir.

2014 SEÇİMLERİ SİYASETEN MİLAT OLACAKTIR

2014 seçimleri; Cumhurbaşkanlığı seçimi, Milletvekili Genel seçimler ve Mahalli İdareler Yerel Seçimler yani 2014 seçimleri siyaseten milat olacaktır. 2014 seçimlerinden sonra, siyasi arenaya yeni yüzler gelecektir. 2014 seçimleri, iktidardaki siyasi parti de dahil olmak üzere bütün siyasi partilerin üst kademe yöneticilerini tasfiye edecektir. Zaten 2002 seçimleriyle AK Parti, aldığı yüksek oy ile siyasi partileri tasfiye etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da yüksek popülaritesinden dolayı siyasete yeni yüzlerin çıkmasına izin vermiyordu. 2014 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle siyasi arena da boşluk oluşacaktır.
1983 seçimlerinde ANAP’ı ve rahmetli Turgut Özal’ı, 1991 yılında DYP’yi ve Süleyman Demirel’i, 2002 seçimlerinde AK Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidara taşıyan geniş halk kitleleri, 2014 yılında da yeni siyasi oluşumları iktidara taşıyabilir.
Onun için halka güvenmek ve halka iktidara talip olduğunu hissettirmek gerekir. Halk, sandıkta kendisine güven veren siyasi partilere oyunu verecektir. Bu bağlamda kendisini iyi yetiştirmiş, deneyimli, tecrübeli, ülke gerçekleriyle yoğrulmuş, kamuoyunun yakından tanıdığı ve halka güven veren yüzler siyasi arenada yerini alacaktır.

Demokrat Partinin bu bağlamda şansı yüksektir. Zeytinburnu’nda olsun, Türkiye’nin herhangi bir yöresinde olsun insanlarımızın gelip DP çatısı altında siyaset yapmaları kolaydır.
Çünkü DP kadroları iktidarda oldukları hiçbir zaman etnik ayrışmayı ön plana çıkaran bir siyasi oluşum içinde olmamıştır.

DP HER ZAMAN ULUS-DEVLETİ SAVUNMUŞTUR

Demokrat Parti Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak ilkesini savunmuş ve ona göre politika izlemiştir. Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına ve Cumhuriyetimizin bütün kurumlarına sahip çıkan bir politika izlemiştir.
Şu anda siyasi partilerimizin yönetimlerinin dışında bulunan, geçmiş de siyasi partilerde görev almış, tecrübeli, bilgi birikimi sahibi, toplumun geniş halk kitlerine hitap edebilen dinamik insanlar mevcuttur. Bu arkadaşlarımızın mevcut siyasi partilerde görev almaları hem zordur, hem de imkansızdır. AK Parti de olsun, CHP de olsun, MHP de olsun dışarıdan gelen bir arkadaşımızın ilçe başkanı veya ilçe yönetim kurulu üyesi olması, seçim döneminde de milletvekili adayı, Belediye Başkan adayı ve belediye meclis üyesi olması zordur. Hem kadroları doludur. Hem de bünye kabul etmez. Zira buralarda kökleşmiş bir siyasi yapılanma vardır. Dolayısı ile de bünye kolay kolay yeni insanları kabul etmez. Zaten gücü elinde tutan insanlar da, siyasi partilerin ilçe kadrolarını da kontrol etmek ister. DP teşkilatların kapısı, siyaset yapmak isteyen, hizmet üretmek isteyen bütün arkadaşlarımıza açıktır.

İKTİDAR MAĞDURU OYNUYOR

Uluocak’ın konuşmasından sonra söz alan DP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, ‘Temel siyasette Devletini yaşatmak, milletini kucaklamak vardır. Lakin günümüzde bu misyondan sistemli bir süreçten geçirilerek uzaklaşılmış ve bugün ortaya mağduru oynayan bir iktidar partisi ortaya çıkmıştır. Öyle ki bu iktidar partisi mağduru oynayarak, şiir okuduğu için hapis yatan Genel Başkanlarının mağduriyeti kullanarak, bizim iç muhalefetimizi yanına alıp Merkez Sağ misyonuna sahip olmaya çalışarak seçimlerde merhum Bayar ve Menderes’in adını kullanmışlardır. İktidar olmalarından hemen sonra bütün devlet kurumlarında köklü yapısal değişiklikler yapmış, bunu yaparken de devlet unsurlarını rencide etmişlerdir. Merkez Sağ misyonu bu değildir. Merhum Adnan Menderes dar ağanında son isteği sorulduğunda ‘ALLAH Devletimize ve Milletimize zeval vermesin” demiştir. Kendisine yapılan bütün zalimliklere rağmen yapılanlara devleti ve kurumlarını ayrı tutarak onlara zarar vermemek için çaba göstermiştir.
Bugün gelinen noktada İktidar Partisi her alanda mağduru oynayarak Devletin bütün kurumlarını ele geçirmiş ve devlet düzenini kendi istediği gibi kurmaya çalışmıştır. Bizler Demokrat Partililer olarak yeniden eski gücümüze dönerek, gerçek demokrasi için 2014 yılı seçimlerine şimdiden hazırlanmaya başladık. 2014 bu ülkenin siyasi kaderinin değişeceği yıl olacaktır” şeklinde konuştu.


"KOCAELİ'NDE DE BU TOPLANTILARI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Toplantıya Kocaeli'nden katılan DP Kocaeli eski İl Başkanı Recai Gönenç, toplantıya katılmak için gelirken bu kadar güzel bir toplantı olacağını ummadığını ifade etti. DP MKK Üyesi Sülayman Uluocak ve DP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı'na düzenledikleri bu toplantı için teşekkür eden Gönenç,"Biz bu gibi toplantıları her yerde yaparsak DP'yi en kısa zamanda ayağa kaldırırız. Ben bu güzel toplantıların aynını dönüşte DP Kocaeli Teşkilatı'na da önereceğim" dedi.

GEÇMİŞİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ

Toplantıya katılan partililer söz alarak 2014 yılı için öneri ve görüşleri belirterek, belirlenmesi gereken yol haritası konusunda fikirlerini sundular. Toplantıda söz alan eski Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Zülfikar Aktaş, DP İstanbul eski İl Kadın Kolları Başkanı Gülderen Işık, ANAP eski Zeytinburnu İlçe Başkanı Niyazi Dindar ve DP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Barış, yaptıkları konuşmalarda DP’nin yeniden İktidar olma yolunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini bildirdiler.

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Abdülvahap Kara sözlerine 'Demokrat Parti'nin 67. kuruluş yıl dönümü' ile ilgili kendi gelen mesajı görünce 'mutlaka bu toplantıya katılmalıyım' diyerek buraya geldiğini belirterek " biz Kazak Türklerinin Türkiye'ye gelmesinde en büyük rolü Rahmetli Adnan Menderes üstlenmiştir. 1940'lı yıllarda göç esnasında atalarımıza Amerika'dan yerleşim talebi gelmesine rağmen, atalarımız 'Türkiye'den başka yere gitmeyiz' demişlerdir. Türk Kültürünü devam ettirmek adına bu kararı almışlar ve 13 Mart 1952 yılında  Adnan Mederes'in Bakanlar kurulu kararı ile biz buraya İskanlı Göçmen olarak gelmişiz. Bugün Türkiye'de yaşayan Kazakistanlılar Adnan Menderes'e ve Türkiye'ye şükranını sunuyor. Sadece burada yaşayan Kazakistanlılar değil, Kazakistan'da yaşayan kazaklarda bugün Türkiye'ye şükranlarını sunuyor çünkü 1991 yılında Kazakistan bağımsızlığını ilan ettiğinde onu tanıyan ilk ülke Rahmetli Turgut Özal'ın önderliğindeki Türkiye olmuştur. Bu anlamdan Kazak Halkının Türkiye'ye karşı ayrı bir sevgisi vardır. Bu sevginin oluşmasında hiç şüphesiz en büyük pay, Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal'indır" şeklinde konuştu.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan DP Zeytinburnu İlçe Başkanı Temel Yavuz Kotaloğlu,
“Demokrat Parti geleneklerinden, geçmişinden geleceğine doğru giden ve her gün kendini yenileyen bir dinamizmin, bir büyük davanın adıdır. Geçmişimiz ile gurur duyuyoruz.
Hiçbir siyasi parti veya siyasi oluşum Demokrat Parti gibi demokrasi mücadelesi yapmamıştır. Demokrat Parti bir halk harekatıdır. Halkın içinden, Anadolu’nun bağrından çıkmıştır. Demokrasi mücadelesi yapmıştır, şehitler vermiştir. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmet ve şükranla anıyoruz. O günlerde de Demokrat Parti’yi engellemek isteyen güçler olmuş ama demokrasi ve yasaksız Türkiye destanını yine Demokrat Parti Misyonu yazmıştır” şeklinde konuştu.

DP’DEN ZAFERSPOR’A DESTEK

DP Zeytinburnu İlçe Yönetimi Zeytinburnu’nun amatör futbol kulüplerinden Zaferspor’a
destekte olarak bir miktar para yardımında bulundu. DP MKK üyesi Süleyman Uluocak ve DP Zeytinburnu İlçe Başkanı Temel Yavuz Kotaloğlu, miktarın açıklanmadığı para Çek’ini geçen dönem DP ilçe yönetim kurulu üyeliği de yapan Zaferspor Kulüp Başkanı Cengiz Zafer’e takdim ettiler.

Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya;
Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu Üyesi Mimar Süleyman Uluocak, DP Zeytinburnu İlçe Başkanı Temel Yavuz Kotaloğlu, DP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik ve Yavuz Barış, eski Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Zülfikar Aktaş, DP İstanbul eski İl Kadın Kolları Başkanı Gülderen Işık, Kadın Kolları Başkanları Sevinç İşkurt Ay ve Melek Terlemez, DP Kocaeli eski İl Başkanı Recai Gönenç, DP 2007 Milletvekili Adayı Dr. Serdar Kaman, DP 7. Olağan Kongresinde Genel başkan Adayı olan Şaban Yiğit, DYP eski Zeytinburnu İlçe Başkanı İbrahim Şencan, ANAP eski Zeytinburnu İlçe Başkanı Niyazi Dindar, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Abdülvahap Kara, Eski Gençlik Kolları Başkanları mimar Yaşar Karahan, avukat Musa Baykal ve Yılmaz Baştan, Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Mehmet Çakır, Zaferspor Kulüp Başkanı Cengiz Zafer, Semiha Şakir Huzurevi Dernek Başkanı Perihan Akgün, Eski Galatasaray ve Milli Takım oyuncusu Ercan Ergün, Zabıta Baş komiseri ve Şair İsmail Altınışık, TRT Sanatçısı Fuat Erenoğlu, DP İlçe yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Times Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner, Zeytinburnu Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Taylan Demirelli ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Ergün, 34 Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Bekir Hallaç ve Haber Müdürü Yılmaz Oruç, Gazeteci Ferdi Türk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim