AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun kardeşi Nusret Kutlu FETÖ/PYD örgütüne yardım etmek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 10 gündür sorgusu süren Nusret Kutlu'nun tutuklanmasıyla tüm dikkatler İlçe Başkanı Rıfat Kutlu üzerinde toplandı. İlçe Başkanı Kutlu'nun istifa edip etmeyeceği şimdiden gündeme düşerken, Genel Merkez'in görevden alması da ihtimaller üzerinde değerlendiriliyor.

Silivri siyasetinin gündemine bomba gibi düşecek gelişmeler 10 gün öncesinden başlandı. Gözaltına alınan bazı kişilerin verdiği ifadeler sonrasında polis tarafından gözaltına alınan Nusret Kutlu, dün akşam itibarıyla tutuklandı. Kutlu'nun terör örgütü cemaatle bağlantısını tesbit eden bazı görüntülerin emniyete verildiği ve bu bilgiler ışığında da tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun siyasi hayatının da zora girdiğini söyleyen bazı yerel siyasetçiler, "İlçe Başkanı Rıfat Kutlu istifa etmek zorunda kalır, ya da bırakılır" şeklinde görüşler belirtti. Rıfat Kutlu son zamanlarda yaptığı paylaşımlarda başkanlık sistemine karşı çıkanlardan bir bölümünün de FETÖ mensupları olduğunu söyleyerek AK Parti ve MHP dışındaki kesimleri itham eden ağır sözler sarf etmişti. Kardeşinin terör örgütü FETÖ ile bağlantısının ileri sürülmesinin ardından İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'yu da siyaseten zor günlerin beklediği ifade ediliyor.

Kaynak: Yerelkulis Haber Merkezi (YHM)   www.yerelkulisgazetesi.com

Editör: TE Bilisim