Seyyidlere nasıl mürid olunur ve beyat etmek gerekir, Muhakkak-ki,Hakk'ın yoluna girmek isteyen kimsenin bir mürşide ihtiyacı vardır.Bir hadisi şerifte,mürebbim olmasaydı,rabbime ârif olamazdım buyrulmuştur.
Demek-ki bir azize teslim olmak şarttır. Bazıları,kur'an gibi mürşit yoktur iddia Etselerde? Ehlullah ümmeti dört mertebeye taksim etmiştir.Ehl'i sünnet vel cemaat,Ebrâr,
Mukarrebin ve Ehlullah Bir kimse Kur'an'ın zahiri Mânâsıyla amel etse,ehl'i sünnet vel cemâatten ve Ebrâr'dan olur. Mukarebbin ve Ehlullah,Takvada bunlardan daha üstündür,Kur'an'ın Mânasının yedi batnı vardır.Ehli sünnet zâhir mânasını anlar.
İslam binasının beş umdesi vardır Şehâdet getirmek, Namaz kılmak,Oruç tutmak,Zekât vermek,Hacca gitmek.Bunları yerine getiren,Ehl'i Sünnet vel-Cemâat ve Ebrârdandır Mukarebbin ve Ehlullâh ise Mürşid-i kâmil terbiyesiyle Allah'ı dilleriyle Zikretmelerinin yanı sıra,kalpleri ile zikrederler.Dilleri yorulsa veya yok olsa dahi,kalpleri aslâ yok olmayıp daima Allah'ın birliğini ispat eder.
Bedenleri beş vakit namaz kılarken ruhani bedenleri Hakka ibadet etmekten bir an olsun ayrılmaz, Zahiren hacca gitmelerinin dışında ruhani bedenleri kâbenin hareminde bir an olsun ayrılmaz.Mallarının zekâtını eda etmenin yanı sıra,çeşitli günahlardan hâsıl olan kötü sıfatların'da mürşid-i kâmil'in telkin ettiği tevhit ile yok ederler. Bedenleriyle oruç tutukları gibi,kalp aynalarında zülmet olmaması için boş sözlerden uzak dururlar.
Bu sözlerimde ki maksatdım hekese bir mürebbin'in gerektiğini anlatmaktır.
Peki nasil bir mürşide mürid olmak gerekir? Hamd olsun ki,Cenab-ı Hakk-ı görmeye göz,işitmeye kulak ve idrak etmeye akıl vermiştir,Önce bir bak bakalım,ümmet içinde aziz ve şerefli,aslı ve nesli pak olan kimsedir.?Sonra nasihatlere kulak verip dinle bakalım,kiyamet gününde âsilere şefâat edecek olan kimdir."?"sen olmasaydın,sen olmasaydın felekleri(Alemleri) yaratmazdım.
Bu hitab kimedir.? Kiyamet gününde âsilere şefâat edecek olan Hz.Muhammed Mustafa'dır.(s.a.v.)Tüm mahlukat onun hürmetine yaratılmıştır.
ASLI VE NESLİ PAK OLAN ONUN EVLADIDIR. ONLARDAN BİRİNE BEYAT EDİP ONLARIN GİTİĞİ YOLA GİDERSİNİZ,
HAKİKATE ERERSİNİZ.
Onun evladına beyat etmek,Rasulullah'a beyat etmek gibidir. Onlara intisap etmek tövbenin kabulüne sebeb olur....
İstanbul Times  / Dr.Seyyid Hüseyin Zerraki Düseyder Genel Başkanı