Sarıyer Belediyesi ile Türk Onkoloji Vakfı’nın beş yıldır sürdürdüğü, kanserle ilgili farkındalığı artırma hedefli ve artık gelenekselleşen etkinlik Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türk Onkoloji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Salih Boztepe, etkinliğe ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kanserle ilgili farkındalığı hayattan örneklerle anlattı.

Bugüne kadar şirketler yerine halkın haklarını savunarak haklı bir tanınırlık elde eden Dr. Dizdar, çok sayıda şirketin aleyhine açtığı onlarca davaya karşın, istikrarlı cesaretiyle halkın gönlünde özel bir yere sahip. Dr. Dizdar, panel öncesinde vatandaşların tek tek sorununu dinleyerek, çözüm önerilerini paylaştı, onlarla fotoğraf çektirdi.

Üç ölümcül günahı, raf ömrü, dayanıklılık ve fiyat olarak özetleyen Dr. Dizdar, “GDO’suz yem kullanan üretici, düşen süt oranları sonucu, batmamak için genetiği değiştirilmiş organizmaya dönüyor” dedi. Tıpta aşırı branşlaşmanın, genel tıbbın gelişmesini de önlediğini belirterek, “Tıp gelişti diyorlar. Aslında gelişen teknoloji” dedi.

Dr. Dizdar, vatandaşlara sağlıklı beslenmek için tüm tarımsal ürünlerin yerli olmasına ve mevsiminde tüketilmesine önem göstermelerini istedi.

Ambalajlı ürün yerine, geleneksel olanı kullanmalarını, dededen, nineden bilgileri kullanmalarını öğütleyen Dizdar, yoğurtla ilgili hakkında yapılan haberlere yönelik olarak da, “Röportajda, hazır yoğurdun iki seneye kadar bozulmadığını ve yoğurt özelliği olmadığını anlattım. Ancak amacını aşan biçimde, ‘Hazır yoğurt kanser yapıyor’ şeklinde yayınlandı” dedi.

Sunumdan sonra soruları yanıtlayan Dr. Dizdar’a Sarıyer Belediyesi adına Dr. Armağan Eren çiçek takdim etti.

Öte yandan, tüm katılımcılara ücretsiz yağ ölçümünün yanı sıra, üç hastaya genel kontrol check up- ve belli branşlarda ücretsiz muayene imkânları sunuldu.

Editör: TE Bilisim