Engelli çocuk ve ailelerine destek olmak için kurulan EÇADEM’in (Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi) çocuklardaki sosyal becerileri arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Birbirinden farklı etkinliklere imza atan EÇADEM bu kez de Okan Üniversitesi işbirliği ile özel çocuklarla tuval boyama çalışması gerçekleştirdi. Tuvallere birlikte renk vermek için özel çocukların ellerinden tutan üniversite öğrencileri bahar figürlerini birlikte hayal etti.

KİMLİKLERİYLE BARIŞTILAR

Gençlerin özel çocuklarla bir araya gelerek yaptığı çalışmanın enerjiyi yükselttiğini söyleyen EÇADEM Müdürü Güler Başaran, “Bugün bu resim çalışması ile özel çocuklarımızın sosyal gelişimlerine destek olduk. Onların becerileri gelişti, hayaller kurdular ve kimlikleriyle barıştılar aslında. Bu çok önemli bir nokta çünkü üniversite öğrencileriyle bir araya geldiler, yani yaşıtlarıyla. Dolayısıyla ortak olarak çıkarılan bu rengârenk tablolar onları fazlasıyla tatmin edecektir” dedi.

Üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını ifade eden Başaran, öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Amacı farkındalık yaratmak ve çocukların duygularını ifade etmelerini sağlamak olan bu çalışmaların devamı da gelecek.

Editör: TE Bilisim