MEF Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in verdiği ilk ders ve dünyaca ünlü Viyola Virtüözü Beste Tıknaz’ın verdiği konser ile başladı. Eğitim ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katıldığı toplantıda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğrencilere hoş geldiniz konuşması yaparak bazı tavsiyelerde bulundu. Başkan Genç, ‘‘Üniversite hayatınızı sadece kampüsünüzde geçirmeyin.  Kampüs dışında da size büyük katkılar verecek bir ilçedesiniz. Sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum’’ dedi. Töreni yeni MEF’lilere oryantasyon ile sona erdi.

İŞİN ÖZÜ ATATÜRK’ÜN YOLU

Eğitimin en önemli amacının Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bireyler yetiştirmek olduğuna dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, ‘’İşin özü Atatürk’ün yolundan yürümektir’’ dedi.

10 YETKİNLİK

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin  de 2022 yılında iş dünyasının mezunlarında arayacağı 10 yetkinliği şöyle sıraladı: ‘’Analitik düşünme ve yenilikçilik, aktif öğrenme ve öğrenme stratejileri, yaratıcılık, özgünlük ve inisiyatif alma, teknoloji tasarımı ve programlama, eleştirel düşünme ve analiz, karmaşık problem çözme, liderlik ve sosyal etki, duygusal zekâ, akıl yürütme, problem çözme ve düşünme, sistem analizi ve değerlendirmesi.’’ 

FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMANIN ÇABASINDAYIZ

Türkiye’deki en önemli üniversitelerin Sarıyer’de yer almasından dolayı kendini şanslı bir yerel yönetici olarak tanımlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eğitime verdiği önemi vurgulayan bir konuşma yaptı. Başkan Genç şöyle konuştu: “Temel amaç huzuru temin etmek ise üniversitelerle birlikte hareket etmeliyiz. Eğitimin hep içindeyiz ve her alanda destek vermeye çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın koşullarını oluşturma çabasındayız”

Öğrencilerin Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Genç, “Sivil toplum kuruluşlarıyla mutlaka iletişimde olun. Sivil toplum kuruluşlarında yer alanların yarın bir adım öne çıkacağını göreceksiniz” dedi.

Editör: TE Bilisim