Söz verdiler ama yapamadılar

Bayraktar, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Sarıyer ziyareti sırasında “tapular postada kaybolmuş” dediği mektubu açıkladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

2009 seçimlerinde dönemin İBB Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’in “29 Mart’tan sonra ilk üç ay içinde tapuları dağıtacağız” dediği ve altına imza attığı mektuptaki vaatler, Salih Bayraktar’ın öncülük ettiği İmar Barışı kanunu ile çözüldü.

Bayraktar : CHP adayı Genç 2009 seçimlerinde Sarıyer halkının aklı ile alay etti iddiası

31 Mart 2019 seçimlerinde Ak Parti’nin adayı olarak seçime giren Salih Bayraktar “2009 yerel yönetim seçimlerinde Sarıyer’de adeta vatandaşın aklıyla alay edilen ve duygularıyla oynanan bir tiyatro sahnelendi.

29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen seçimlere günler kala vatandaşların evlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sarıyer Belediyesi Başkan Adayı Şükrü Genç imzalı bir mektup gönderildi.

Mektupta şu ifadeler kullanıldı: “29 Mart’tan sonra ilk üç ay içinde belediye arazilerinin üzerinde evi olan Sarıyerli hemşehrilerimizin tapularını dağıtacağız. Hemen ardından hazine arazileri üzerinde evi olanların tapularını vereceğiz. Son olarak da vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşlarımız tapularını alacaklar.”

10 YIL SADECE HİKAYE ANLATTI

Şükrü Genç, vaadi üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen, tapu meselesi ile ilgili adeta üç maymunu oynadı. 2014 yerel seçimlerinde de aynı vaadi Sarıyerlilere sunan Genç, bu sefer de bahane olarak İBB’yi gösterdi.

5 YIL DAHA SÖZ İSTEDİ

Tapu sözünü 10 yıllık başkanlığı boyunca yerine getirmeyen Şükrü Genç, 2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala tapu konusu yeniden gündeme getirdi. Genç, meclis oturumunda yaptığı konuşmada tapu sözünü yerine getirmek için 5 sene daha istedi.

İMAR BARIŞI İLE ÇÖZÜLDÜ

Sarıyer’de 40 yılı aşkın süredir çözülemeyen ve yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorunu, AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanı ve Sarıyer Belediye Başkanı adayı Salih Bayraktar’ın öncülük ettiği imar barışı kanunu ile çözüldü. İmar Barışı Kanunu TBMM’de görüşülürken pek çok kez bu yasanın hiçbir işe yaramayacağını savunan Şükrü Genç, kanun çıktıktan sonra yasayı sahiplenme yoluna gitti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim