Estetik mezoterapide amaç cilt, cilt altı yağ dokusu ve saçlı derideki hedef bölgeye direk ihtiyaç duyulan ve istediğimiz yönde etki gösterecek olan ilaçların enjekte edilmesi ve soruna yönelik gözle görülür belirgin kozmetik iyileşme sağlanmasıdır. Mezoterapide seans sayıları probleme, problemin oluş mekanizmasına ve süresine, kullanılan ilaçların özelliğine göre değişiklik göstermektedir.

Vücut mezoterapisi bölgesel zayıflama (lipoliz) ve selülit tedavisi için bacak, kalça,basen,bel bölgesi, karın çevresi ve kollara uygulanabilir. Lipoliz amaçlı mezoterapiden sonra ortaya çıkan yağ asitleri böbrek yoluyla atıldığından tedavi sonrasında kişilere bol sıvı alımı önerilmektedir.

Selülit tedavisi ve bölgesel zayıflamada kullanılan ilaçlar cilt altı yağ çözücüler, kan dolaşımını artıran ajanlar ve ödem çözücü ürünlerdir. Yağ kitlesi azalırken ödemin çözülmesi ve dolaşımın düzenlenmesiyle citteki portakal kabuğu görünümünde iyileşme sağlanır. Ayrıca yağ hücrelerinin içerdiği yağ miktarı azaldığından istenen bölgede gözle görünür incelme elde edilir.

Genellikle selülitlerinden kurtulmak isteyen pek çok kadın, halk arasında tabir edildiği şeklinde telaffuz edilirse, ‘’bıçak altına yatmak’’ yerine, Mezoterapi adı verilen bu doğal tedavi yöntemini tercih etmektedir. Bu yöntem sayesinde, bölgesel incelme sağlamaktan selülitlerden kurtulmaya kadar, saça dolgunluk kazandırmaktan yüz çizgilerini minimize etmeye kadar tüm estetik iyileştirmeleri sağlamak mümkündür.

Tahmin edilebileceği gibi, bu işlemin en iyi sonuçları verebilmesi için mutlaka alanında uzman ve deneyimli bir doktor tercih edilmelidir. Opr. Dr. Esra Aydın, bu alanda uzun süredir çalışmalar gerçekleştiren ve yüzde yüz hasta memnuniyetini hedefleyen bir doktor olarak, İstanbul’da hizmet veriyor. Yurt içi ya da yurt dışından kliniğe gelmek ve tedavi olmak için, internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim