Süt, her insanın mutlaka tüketmesi gereken içeceklerin başında geliyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen süt, diyet sürecinde tüketildiğinde de kilo vermeyi hızlandırıyor ve vücuda direnç veriyor. Kalsiyum açısından zengin olan süt tüketimini tarçınla birlikte yapmak metabolizmayı hızlandırıyor ve tatlı ihtiyacını karşılıyor. 

İstanbul Times Haber Merkezi/Eda Güler


Tarçın, kan şekerini düzenliyor, tatlı ihtiyacını bastırıyor ve uzun süreli tokluk hissi yaratıyor.


Göbek Yağlarından Kurtulun

Günde 2 bardak tarçınlı süt içmek bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık ve gaz sorununu ortadan kaldırıyor. Göbek yağlarını eritmek ve kilo vermek için ideal yöntemlerden biri günün saatlerinde 2 bardak tarçınlı süt tüketmek. Kilo problemi olmayan kişiler de tarçın ve süt karışımını tüketerek kilo almayı ve bölgesel yağlanmayı önleyebilir.


Soğuk veya Ilık Tüketilebilir


Tükettiğiniz sütün soğuk veya ılık olması isteğe göre değişebilir. Gün içerisinde sütü ısıtma imkanı bulunmuyorsa soğuk olarak tüketilebilir.


Çubuk Tarçın Tercih Edin


Tarçının çubuk veya toz halinde olması fayda açısından bir farklılık göstermese de çubuk tarçın, daha yumuşak bir tat ve koku oluşturuyor. Ayrıca bir çubuk tarçın defralarca kullanılabiliyor. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)






Editör: TE Bilisim