Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Konferans salonunda gerçekleşen seminerde konuşmacı olarak Radyasyon Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Vecdi Eker, Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, Patoloji Uzmanı R. Nilgün Erdoğan, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. A. Güven Akıncı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı yer aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Amacımız akciğer kanserine karşı halkımızı bilinçlendirmek

Tüm toplumlarda en ölümcül kanser olan akciğer kanserinin önlenmesi ve sigara kullanımının azaltılması konusunda toplumu bilgilendirmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Avrasya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu, her yıl binlerce kişinin akciğer kanseri sebebiyle hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

Hastane olarak herkesin katılımına açık bir şekilde düzenledikleri ve hiç bir ücretin talep edilmediği seminerle ilgili değerlendirmede bulunan Urlu; “Kanser görmezden gelemeyeceğimiz kadar büyük ve etkileri yıkıcı olan bir sağlık problemidir.

Özellikle de akciğer kanseri, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır.

Dünyada her yıl 18 milyon kişinin yakalandığı ve 9,5 milyon kişiyi yaşamdan koparan bu hastalık, herhangi bir cinsiyet ve yaş ayırmaksızın herkesi etkileyebiliyor.

Dünyanın birçok popülasyonunda bu kanser türünün ortaya çıkmasındaki en büyük etken tütün kullanımıdır.

Bunun yanı sıra içmeyip pasif olarak sigara dumanına maruz kalmak bile akciğer kanseri riskini arttırmaktadır.

Sigara tüketimi azaldığında ise bu risk gözle görülür şekilde düşmektedir. Ancak binlerce kişi kendini sigaradan alıkoymamakta ve gelecek için birer akciğer kanseri hastası olmak ihtimalini göze almaktadır.

Bu konuda halkımızın konuyla ilgili daha çok bilgi sahibi olması şarttır. Bizim amacımız düzenlediğimiz seminer ile akciğer kanserinin ne olduğunu, hangi riskleri barındırdığını, kimlerin en çok etkilendiğini en önemlisi de nasıl erken teşhis edilebileceğini halkımıza anlatabilmek” dedi.

www.avrasyahospital.com.tr

Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi Telefon : 0212-665 50 50

Avrasya Hastanesi Küçükköy Gaziosmanpaşa Telefon : 0212-612 00 00

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim