Cildin gergin olmasını sağlamakta ve ciltteki sarkmaların, buruşmaların önüne geçmektedir. Göz altı torbaları ve gıdı olarak bilinen bölgeler ile göbek çevresinde bozulmalar minimuma inmektedir.

Pb Serum Tedavisi

Serum tedavisi cilt yüzeyin etki ettiği gibi cildin alt tabakalarında da etkilidir. Alttaki tabakaların zarar görmemesi ve yapının bozulmayıp nefes alabilmesi için özel önlemler alınmaktadır. Makyajdan kaynaklanan ya da herhangi bir kimyasal durumdan kaynaklı olan gözeneklerin açılması, gözeneklerin temizlenip gergin ve pürüzsüz hale getirilmesi sağlanmaktadır. Özellikle de göz, burun, boyun ve ağız çevrelerinde oluşan kırışmaların da yardımı ile sağlıklı hale getirilmesi sağlanmaktadır.

Terleme, vücut ısısını dengeleyen önemli mekanizmalardandır. Vücudun çeşitli kısımlarında bulunan ter bezlerinin üstlenmiş olduğu bu görev aşırı olabilmektedir. Aşırı terleme ise tüm insanların neredeyse %25’inde rastlanılmaktadır. Hiperhidroz denen aşırı terleme vücudun her bölümünde görülmekle birlikte bölgesel de görülmektedir. Aşırı durumlarda uzmanlardan uygulaması için yardım alınmaktadır.

Terleme Botoksu Nedir?

Terleme botoksu aşırı terlemeden etkilenen bölge için yapılabilmektedir. İşlemle birlikte terleme miktarı ve kötü koku giderilmesi amaçlanır. Avuç içi, ayak tabanı, yüz bölgesi ve koltuk altı gibi bölgelerde işlem yapılmaktadır. Botoks enjeksiyonundan önce olası acının azaltılması ya da oluşmaması için anestezik kremlerden yararlanılmaktadır. Uyuşturma işlemi enjeksiyondan yaklaşık olarak yarım saat sonra gerçekleştirilmektedir. İşlem yarım saatte tamamlanmaktadır.

Masseter kası olarak adlandırılan ve kasın altından oluşan şekil bozukluklarının estetik tedavisi yapılmaktadır. Yüz kısmında kare şekil bu botoks sayesinde de şekillendirilebilmektedir. Aynı zamanda da yüz kısmında orantılı ve ideal şekillerde yüz şekli oluşturulabilmektedir. cerrahi müdahalenin düzgün yapılması sonucunda kalıcı olmaktadır. Müdahale sonrasında birkaç işlem daha yapılabilmektedir. Bu durumlarda mutlaka hekimin bilgisi dahilinde işlemler gerçekleştirilmelidir. Bu botoks esnasında ağrı, morluk ya da sızı oluşmamaktadır. Ancak 2 ile 6 haftalık iyileşme süreci hastanın sağlığı için gerekebilmektedir.

Editör: TE Bilisim