Açılış Konuşması Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr. Hüseyin Urlu’dan

Avrasya sağlık grubu olarak Sağlık, Eğitim, Çevre ve çocuk gelişimine çok önem veriyoruz. Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu hocamızın bebek ve çocuklar ile alakalı yaptığı bilimsel ve toplum nezdinde farkındalık oluşturma çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

Türkiye’nin en donanımlı prematüre bebek servisi bizim Gaziosmanpaşa yerleşkemizde. Asiye hocamız ve ekibi bu işin başında. Bebeklerimiz ve aileleri bu konuda çok şanslı.

Bugün burada 20 kasım dünya çocuk günü nedeni ile bir araya geldik. Protokol günün mana ve ehemmiyetine binaen protokol koltuklarımızı çocuklarımıza terk ettik.

Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu Ülkemiz sağlık konusunda ilerledikçe çocuk ölümleri azalıyor

Prematüre bebekler başta olmak üzere bebek ve çocuk konusunda bir çok STK da görevleri olan ve bu konu ile alakalı sayısız çalışmaya imza atan Prof. Dr Asiye Nuhoğlu bu seferde 20 Kasım dünya çocuk günü nedeni ile güzel bir programı Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesinde yaptılar.

Prof. Nuhoğlu konuşmasında şunları söyledi ”Öncelikle bebek ve çocuklara yönelik yapmış olduğumuz farkındalık oluşturma çalışmalarında her zaman bizim yanımızda olan Avrasya Hastanesi yönetim kurulu başkanı Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Ülkemiz sağlık konusunda çok ilerledi.

Daha da ilerleyecek. Çocuk ölümleri çok aza indi ama daha da iyi olmamız lazım .

Bebeklerin ilk 6 ayında mutlaka anne sütü ile beslemelidir.

Obezite artık anne karında başlıyor. Eskiden çocuklar zayıf doğardı ama sağlamdı.

Şu an ise oldukça kilolu doğuyorlar. Bundan dolayı obezite anne karnında başlıyor dersek hata etmemiş oluruz. Asiye Nuhoğlu daha sonra semine katılan çocuklara mikrofon uzatarak hayatta neler istiyorsunuz diye sordu. Çocuklar oyun alanı, taciz olmasın, istismar olmasın şeklinde konuştu. Prof. Nuhoğlu daha sonra çocuklar ile alakalı kulağa küpe olacak sözler söyleyerek her kese katılımları için teşekkür etti.

Diğer Panelist Eğitimci İbrahim Urlu Avrasya olarak Sağlık, Eğitim ve Çevre odaklı (SEÇ) olarak adlandırdığımız bir alınımız vardı şimdi son Ç yi iki kere kullanarak Çocuk kısmını da çalışmamıza eklememiz gerekiyor dedi.

İbrahim Urlu eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Daha sonra diğer katılımcılar söz alarak konu hakkında fikir ve düşüncelerini ifade ettiler.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim