Göğüsler yaş aldıkça, genetik faktörlere bağlı ve hamilelik sonrası en çok sarkan bölgelerdir. Dolayısıyla meme estetiği kadimle tarafından en çok ihtiyaç duyulan operasyonlardır. Sarkık ve dolgunluğunu kaybetmiş göğüsler kişiye kendini özgüvensiz hissettirebilir. Meme Estetiği ile hem memelerdeki şarkılık ortadan kaldırılır, hem de şekil bozukluklarının önüne geçilmiş olur. Doğuştan ya da daha sonra yaşanan bir kaza, hastalık sonucunda her iki göğüs aynı büyüklükte olmayabilir. Göğüs estetiği bu alanda uzmanlaşmış kişi ve kişilerce, donanımlı kliniklerde gerçekleşmelidir. Meme Estetiği İstanbul ve çevresinde çok talep gören bir operasyondur. Quartz Klinik deneyimli kadrosu ve uzman ekibi ile tun estetik operasyon taleplerinizi karşılıyor.

Meme Estetiği dendiğinde akla yalnızca meme büyütme işlemi gelebilmektedir. Oysa meme estetiği büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonlarını kapsamaktadır. Kişinin genetik faktörlerden kaynaklı göğüsleri vücuduna göre fazla büyük olabilir. Küçük bir operasyon ile memedeki fazla doku alınarak vücut ir ölçülü hale getirilir. Aynı şekilde sarkıklar da birkaç saatlik operasyonlar ile ortadan kaldırılabilir.

Meme Küçültme Estetiği

Büyük memeler kadınlar için estetik bir sorundur. Genellikle bu kişiler toplumda utanma ve kendine güvensizlik hisseder. Ayrıca sırt ağrıları da yine büyük göğüslerden kaynaklanabilmektedir. Bunun yanı sıra büyük göğüsler sıcak havalarsa gazla terlemeye yol açar ve mantar gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Meme Küçültme İşlemi ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Meme Küçültme operasyonu oldukça basit bir işlemdir. Memede bulunan fazla doku cerrahi işlem ile alınır ve meme toparlanır. İşlem genel anestezi altında gerçekleşir. Hasta yaklaşık 1 ay kadar medikal korse takar ve rutin yaşantısına dönebilir. İşlemin ardından göğüs bölgesinde ödem söz konusu olabilir. Ancak bu durum geçicidir ve hastanın yaşam kalitesini etkilemez. https://www.quartzclinique.com/ linkinden Quartz Kliniğe ulaşabilir ve konuya dair daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği

Dünyada en çok uygulanan meme estetiği meme büyütme estetiğidir. Genetik yatkınlıktan, doğum ve yaşlanmaya bağlı faktörlerden kaynaklı pek çok kadının memesi istediği boyutta değildir. İmplantlar ile meme kişinin istediği boyuta çıkarılabilir. Ancak bu işlem yapılırken diğer vücut ölçüleri de göz önüne alınmalıdır. Meme Estetiği İstanbul ve ülke genelinde büyütme işlemi ile çok sık tercih edilmektedir.

Meme Büyütme işleminde kullanılan sıkılanların farklı şekil ve yüzeyleri bulunmaktadır. Örneğin yuvarlak şekilde bir silikon tercih edilebileceği gibi sanma şeklinde bir silikon da uygulanabilir. Ayrıca silikonu yüzeyi düz ya da pütürlü olarak seçmek de mümkündür. Ancak her şeyden önce doğal bir görünüm yakalamak öncelik olmalıdır. Bunun için de uygulanacak silikonun vücut ölçülerine göre seçilmesi gerekir. Silikon seçiminin ardından gerçek emele uygun ve kaliteli bir operasyon gerçekleşebilir. Operasyon yaklaşık 2 saat sürer ve genel anestezi altında uygulanır. Hasta operasyonun ardından rutin yaşantısına dönebilir.

Meme Dikleştirme Estetiği

Meme estetikleri arasında en çok ihtiyaç duyulan dikleştirme operasyonu, göğüsleri yer çekimine yenik düşmüş kişilere uygulanır. Bu işlem genellikle yasa bağlı sarkmalarda daha çok uygulanır. Ancak emzirme dönemi sonrası da kadınlar meme dikleştirme estetiğine ihtiyaç duyabilmektedir. Bu işlemde hastanın kemerindeki fazla doku çıkarılır ve meme, meme ucu yeniden dik bir şekilde konumlandırılır. Meme Estetiği İstanbul ve çevresinde en çok Quartz Klinikte tercih edilmektedir.

Meme Dikleştirme operasyonları da genel anestezi altında uygulanır. Hasta doktorun belirlediği süre zarfı boyunca medikal korse kullanmak durumundadır. Operasyon sonrasında hasta ağrı ya da acıyı çok hafif boyutta hisseder. Operasyonun hemen ardından rutin yaşantısına dönebilir. Meme Küçültme, büyütme ya da dikleştirme operasyonlarında uygulanan işlemler hastanın süt bezlerine zarar vermez. Dolayısıyla hasta operasyonun ardından bebeğini emzirebilir. Ancak operasyon öncesi hasta emziremiyor ise operasyonun ardından da emziremez. Yani tun bu operasyonların emzirmeye engel herhangi bir etkisi yoktur.

Editör: TE Bilisim