Reşat KUŞÇUOĞLU / ANKARA
Şanlıurfa Platformu'nun düzenlediği Sağlıkta Dönüşüm ve Şanlıurfa" konulu fikir toplantısına Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Reşat KUŞÇUOĞLU / ANKARA
Ş
anlıurfa Platformu tarafından düzenlenen fikir toplantısı, Ankara'da İlk adım mahallesinde iş adamı Halil Yanmazın ev sahipliğinde yemekli olarak, çok sayıda seçkin davetlinin yanı sıra Şanlıurfa platformu yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı yaptı. Çadırcı, konuşmasında Şanlıurfa Platformu hakkında yeni katılımcılara ve milletvekili Kaçar'a bilgiler verdi.

Habip Çadırcı, "Şanlıurfa'daki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, Şanlıurfa'nın sorunları ile bu sorunların çözüm yollarına ilişkin alternatif yöntemler üretmek amacıyla belirli zamanlarda toplanmaktayız. Ayrıca Şanlıurfa ile ilgili konusunda uzman olan kişiler konuşmacı olarak davet etmekteyiz yine yerel yöneticilerimizi, ilgilileri, milletvekillerimizi, bakanımızı davet ederek hemşerilerimize hitap etmelerini rica ediyoruz. Bugünkü konuşmacımız Sn. vekilimiz Mahmut Kaçar ‘sağlıkta Dönüşüm ve Şanlıurfa’ konusunda bilgi verecektir" dedi.
DEVRİM NİTELİĞİNDE SAĞLIK HİZMETİ
Milletvekili Mahmut Kaçar ise, Türkiye ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen sağlık hizmetlerin devrim niteliğinde olduğunu ama sorunların hala ortadan kalkmadığını söyledi. Bu sorunlara çözüm ürettiklerini belirten Kaçar, “Daha önce yapılamayan bir çok sağlık yatırımını yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Şanlıurfa'nın sağlıkta bir çok sorunu var, bunların bir kısmını çözüme ulaştırdık, kalan sorunları da gidermek için çalışıyoruz.” dedi.
Halfeti’de hastane olmadığını, bunun için proje hazırladıklarını ve ihale aşmasına ulaştığını hatırlatan Kaçar, ayrıca Eyyubiye'de de 200 yataklı hastanenin kurulacağını kaydetti. Bu hastanenin tamamlanmasıyla Şanlıurfa'da hastane sıkıntısını bir nebze olsa gidereceklerini ifade eden Mahmut Kaçar, daha sonra toplantıya katılanların çeşitli sorularına cevap verdi.
Bu arada, Şanlıurfa Platformu üyeleri ve davetliler, Kaçar'a Şanlıurfa'daki mevcut bazı sorunlar hakkında bilgi sundular ve önerilerde bulundular.
Editör: TE Bilisim