Kan bağışlayarak hayat kurtarmanın önemine dikkat çekmek ve kan bağışına destek vermek amacıyla Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile Kartal Belediyesi Hizmet Binası fuaye alanında, kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Kampanyaya sağlık durumları el veren çok sayıda vatandaş kan vererek destek oldu.

Bir Ünite Kan, Üç Hastaya Umut Demektir

Kan bağış kampanyasında toplanan kanlar, Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi’ndeki laboratuvarlara gönderilerek üç farklı kan ürününe ayrıştırılıyor. Bu şekilde bir kişinin bağışlamış olduğu bir ünite kan, üç ayrı hastaya umut oluyor.

Sonrasında hastaneler, bağışlanan kanları ihtiyaca göre online sistem üzerinden Türk Kızılayı’ndan kan talebinde bulunarak ihtiyacı olan hastalar için kullanıyor.

Kimler Kan Verebilir?

18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes, en az 2 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

Erkekler, en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 3–4 üniteyi geçmemek koşuluyla kan verebilirler.

Editör: TE Bilisim