İzmir’de de rinoplasti adı verilen burun estetiği operasyonlarını yapan birçok profesyonel hekim ve sağlık kuruluşu bulunuyor. Burun bölgesinde yaşanan sorunlar sadece görsel amaçlı değil, sağlık açısından da sorunlar yaratabilmektedir.   Uykuda nefes zorluğu, ağız kuruluğu ve şiddetli ağız kokusu gibi sorunlara da yol açabilir. Bu şikayetlerin tamamı İzmir rinoplasti uygulaması ile ortadan kalkabilir. Burun büyütme ya da burun büyütme gibi birçok operasyon burun estetiği kapsamına girmektedir.

 Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği hastanın durumuna göre belirlenmektedir. Hastanın tercihi ve durumuna göre açık ya da kapalı ameliyat yapılabilir. Kapalı rinoplasti yapılırken açılan kesiler burun içinde yer alır. Açık ameliyatta ise burnun uç bölgesinden ters v şeklinde kesiler açılmaktadır. Ameliyatlar sayesinde burun deliği sorunları, burun düşüklüğü, kıkırdak bozuklukları gibi birçok sorun kısa sürecek bir cerrahi işlemle çözülebilir. Kapalı ameliyatta nefes almayı kolaylaştıracak silikon ateller kullanılır. Ameliyattan sonra hastanın bir gece hastanede misafir olması gerekiyor.

Ameliyatsız burun estetiği de yaptırabilirsiniz. Ameliyatsız operasyonlar enjeksiyon rinoplasti olarak adlandırılmaktadır. Burun bölgesinde hacim eksikliği olan hastalar ya da hacim fazlalığı olan hastalar ameliyatsız müdahaleyi tercih edebilir.  Burun zedelenmesi ya da farklı kazalardan sonra bükülme sorunlarında ameliyatsız seçeneklerle burun estetiği sağlanabilir.  Ameliyatsız rinoplasti yöntemleri her geçen gün daha da gelişmektedir. Bu yüzden İzmir burun estetiği için ameliyatsız yöntemleri de seçenekler arasında belirleyebilirsiniz.

Burun Estetiği Riskleri Nelerdir?

Burun estetiği sonrası bazı risk ve komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu durumda da bazı riskler bulunmaktadır.  Söz konusu riskler şöyledir;

  • Burun bölgesinde morluklar görülebilir. Morlulara bağlı olarak ödem ve kanlanma da ortaya çıkabilir.
  • Ameliyat sonrası burnun yapısı değiştiği için hastalarda psikolojik travmalar da görülebilir.
  • Bazı hastalarda burun bölgesinde enfeksiyonlar da ortaya çıkabilir. İlaç tedavisi sayesinde enfeksiyon risklerine karşı önlem alınabilmektedir.
  • Burun bölgesinde ters v şeklinde gölge izi şeklinde deformite ortaya çıkabilir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği her hastada farklı şekilde planlanır. Bu yüzden de burun estetiği fiyatları kişiye göre değişebilir. Her hastanın burun bölgesindeki estetik anlayışı ve talebi farklıdır. Ayrıca her hastanın sağlık sorunu farklı olduğu için operasyonlar farklılaşacaktır.

Rinoplasti fiyatları hakkında bilgi alınabilmesi için öncelikle kişiyi hekimin de görmesi gerekiyor.  Tedavi planlandıktan sonra fiyat hakkında bilgi verilebilir. İzmir burun estetiği konusunda detaylı bilgi almak için hemen Ege Şehir Hastanesi ile iletişime geçebilir ve https://www.egesehirhastanesi.com.tr/burun-estetigi-rinoplasti/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim