İstanbul Times Haber Merkezi / Eda Güler
En Az Dört Öğün
Uzun süre aç kalmak baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dikkatsizlik, uykuya eğilim, sinirlilik, midede ekşime ve şişlik gibi sorunlara yol açar. Bu gibi etkilerin görülmemesi için iftar-sahur ve ara öğünler mutlaka yapılmalıdır. Ramazan’da iftar ve sahur öğünlerini en az 4 öğüne ayırmak gerekiyor. Bu öğünler sağlıklı besinlerden oluşturulmalıdır.
Sağlıklı Bir İftar İçin
İftarda ilk olarak su içilmelidir.
Yemeğe çorba ile başlanmalıdır.
Mutlaka bir çeşit sebze yemeği veya salata olmalıdır.
Yoğurt veya ayran mutlaka olmalıdır.
Tatlı olarak sütlü tatlılar, ara öğünlerde tüketilmelidir.
İftarda pilav, makarna, börek yerine esmer ekmek tüketilmesi daha uygundur.
Et-tavuk-balık da iftarda tüketilmesi gereken diğer gıdalardandır.
Sahur Besinleri Önemli
Sahur Besinleri Önemli
Protein tokluk sağladığı için yumurta, peynir, süt, yoğurt mutlaka tüketilmelidir.
Sahuru kahvaltı şeklinde yapmak en uygunudur.
Bol sıvı alınması önemli olduğu için bol su içilmelidir.
Mevsim meyvelerinden sahurda bir porsiyon mutlaka yenmelidir.
Tuzlu besinler yenilmemelidir.
Sahura mutlaka kalkılmalıdır.
Ara Öğünlerde Kuruyemiş ve Meyve
İftar ve Sahur arasında yapılan ara öğünlerde meyve ve kuru yemiş tüketilmesine özen gösterilmelidir.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Ara Öğünlerde Kuruyemiş ve Meyve
İftar ve Sahur arasında yapılan ara öğünlerde meyve ve kuru yemiş tüketilmesine özen gösterilmelidir.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim