Lazer Göz Ameliyatı Sonrası

Hipermetrop, miyop ve astigmat problemlerinde net olarak görebilmek için bu operasyonlardaki 0,50 derece oranının altında olan değerler başarılı kabul edilmektedir ve süreçten sonra kişi gözlük takmadan hayatını devam ettirebilir. İki gözün toplam ameliyat süresi on ila on beş dakika devam eder. Birey lazer göz ameliyatı esnasında acı, ağrı gibi olumsuz durumlar hissetmese de dokunma hissi sürmekte ve işlem boyunca gözde baskı hissedilebilmektedir.

Hangi lazer tekniğinin uygulanacağına göz doktorunun detaylı biçimde yaptığı muayene sonrasında karar verilmektedir. Muayene sürecinde kornea şekli, kalınlığı gibi çeşitli etkenler değerlendirilerek detaylı olarak kornea muayenesi yapılır. İ-LASIK yöntemi yüksek astigmatizma, lasık sonrasında numara kalması, bireyin daha önceden kornea, katarak şeklinde operasyonlar geçirmiş olması durumunda uygulanmaktadır. Bu yöntem kornea aberasyonuna sahip olan ve yüksek astigmatizması olan    bireylerin kontakt lens olmadan, gözlük kullanmadan görme seviyesini arttırmaktadır. Tedavide hipermetropi, miyop ve astigmat gibi rahatsızlıkların onarılması amaçlanır.

Ameliyattan sonraki süreçte bazı etkenlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Operasyon sonrası ilk yirmi dört saat gibi bir süre için gözler ovalanmamalı ve banyo yapılmamalıdır. Kişi ilk yirmi dört saatten sonraki süreçte normal yaşamına dönebilmektedir. Kontroller ise hekimin tavsiye ettiği sıklıkta yapılır. Ameliyat hakkında merak edilen bütün sorular Batıgöz hastanesi içindeki uzman doktorlar tarafından cevaplanabilir. Merak edilen soruların cevabını almak için öncelikle kolaylık sağlaması açısından internet üzerinden online randevu almak gerekir. Belirlenen randevu günü için İstanbul Altunizade semtinde bulunan kuruma gidilir. Bulunduğu konumdan dolayı Acıbadem ve Üsküdar’a yakın olan kuruma hızlı bir şekilde çeşitli ulaşım araçlarıyla gidilebilmesi insanların zamandan tasarruf etmesini sağlar.

Göz Çizdirme Ameliyatı Sonrası

Gözlük kullanmaktan hoşlanmayan, lens takmayı angarya olarak gören insanların tercih ettiği yönteme lazer göz çizdirme denir. İnsanların hayatına ciddi boyutlarda kolaylık getiren bu uygulamanın yapılabilmesi için kişilerin belli başlı kontrollerden geçmeleri gerekmektedir. İlk olarak kişinin detaylı olarak göz topografi haritası çıkarılmaktadır. Çeşitli ölçümlerin yapılmasından sonra ilerlenecek olan yöntem türü belirlenir. Ardından ise gözlerin muayenesi tamamlanır, göz tansiyonu, göz gücü ve numarası gibi etkenlere bakılmaktadır.

Lazer operasyonundan çıkan kişinin sırt üstü uzanması önerilir ve gözler steril edilen bezle örtülür. Ameliyattan sonraki ilk yirmi dört saate çok özen göstermek gerekir. Ameliyatın yapıldığı gün işe gidilmemeli, araba kullanılmamalıdır. Operasyonun yapıldığı gün içerisinde araba kullanılması kişinin hem kendi hem de çevredeki insanların sağlığını tehlikeye atar. Gözlerin ovulması, banyo yapılması ve yüz yıkanması sakıncalı sonuçlara neden olur. Ameliyat öncesi ve sonrasında doktorun tavsiye ettiği adımları eksiksiz bir biçimde takip etmek gerekir.

Göz Hastanesi bütün ameliyatların yapılması, gözle ilgili problemlerin giderilmesi için önemli bir kuruluştur. Kişinin yaşadığı herhangi bir göz problemi karşısında zaman kaybedilmeden doktorla görüşülmesi tavsiye edilmektedir. Ameliyat öncesi ve sonrası, fiyatları hakkında bilgi almak için hastane ile görüşülmesi gerekir. Hastaneden randevu almak için batigoz.com sitesinin ziyaret edilerek online randevu seçeneğinden gerekli adımların gerçekleştirilmesi yeterlidir. 

Editör: TE Bilisim