MAG AME Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı önderliğindeki 5 kişilik acil müdahale ekibinin yönettiği tatbikata, Avrasya Hastanesi İşletme Direktörü İbrahim Urlu ve çok sayıda hastane çalışanı katıldı.

CİHAZLARI PİRİZDE BIRAKMAYIN

Koordinatör Hüseyin Karadayı, olası yangın durumu için çalışanlara uygulamalı detaylı bilgi verdi. Hastanede yangının ağırlıklı olarak elektrik bağlantılarından kaynaklandığını ifade eden Karadayı, “Özellikle yangın tabandan ya da tavandan çıkar. Öte yandan çoğumuz su ısıtma cihazlarını fişinde bırakırız. Unutulmamalı ki her cihazın bir ömrü vardır. Bu ömür tükendiği zaman yangın çıkarma durumu kaçınılmazdır. O sebeple mümkün olduğunca elektrikle çalışan cihazlarımızı prize takılı bırakmamalıyız. İşimiz bittiğinde fişini prizden çıkarmalıyız. Maalesef Türkiye’deki hastaneler çoğunun yangına hazırlıksız. Ancak Avrasya Hastanesi çalışanlarının bu konuda oldukça bilinçli olduğu gözlemledim” dedi.

EKŞİ LİMON KOKUSUNA DİKKAT!

Yangın için en önemli sebeplerinden birinin de doğalgaz olduğuna değinen Karadayı, “Normal şartlarda doğalgaz kokusuzdur ve fark edilmesi zordur. Bu sebeple doğalgaza çürümüş limon kokusu verildi. Bu yönde bir koku hissedildiğinde bunun doğalgaz kaçağı olduğu anlaşılmalıdır ve ona göre derhal harekete geçilmelidir” açıklamasında bulundu. Karadayı, yangın esnasında yaralılar taşınırken, uzun boyluların ve güçlülerin sedyenin önünde kısa boyluların ise arkasında yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Karadayı, “Komutları arka taraftaki kişi vermeli. Bu esnada yaralıyla göz teması kurmalı. Ayrıca sedyenin en önünde biri yürüyüp sedyeye yol açmalı” diye konuştu.

URLU: “EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Tatbikat sonunda söz alan Avrasya Hastanesi Zeytinburnu İşletme Direktörü İbrahim Urlu, yangın anında saniyelerle yarışıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bunun bilincinde olup dönem dönem bunların eğitimini almalıyız. Avrasya Hastaneler Grubu olarak bu tür eğitimlere büyük önem vermekteyiz.” Urlu, tatbikata katılım gösteren hastane çalışanlarına ve eğitimi veren MAG AME Acil Müdahale Ekibi’ne teşekkürlerini iletti.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim