Avrasya 14 Mart Tıp bayramını kutladı
 
Ülkemizin ilk özel sağlık kuruluşları içinde yer alan Özel Avrasya Hospital her önemli günde olduğu gibi 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle hastanenin fuayesinde kokteyl eşliğinde hastane doktorları ve çalışanlarına orkide dağıttı.
 
Ak Parti Doktorları unutmadı
 
14 Mart Tıp bayramı nedeniyle Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver, yardımcısı sosyal işler birim başkanı Özcan Özkul, yönetim kurulu üyesi Hasan Memiş ve Fevzi Volkan Çankaya’dan oluşan Ak Parti ekibiAvrasya çalışanlarına çiçekle jest yaptılar.
 
İstanbuıl Times Haber Merkezi / Özel Haber
 
Has Parti Zetinburnu ilçe başkanı Abdülhekim Kaya ve yönetimi de Tıp bayramı nedeni ile Avrasya Hopital çalışanlarının Tıp bayramını güllerle kutladılar.
 
Programın sunuculunu her fırsatta Fenerbahçeli olduğunu ifade eden Opr.Dr.Tamer Sözen yaptı. Hastanenin fuaye salonunda yapılan Tıp bayramı kokteyline Avrasya Hospital çalışanlarının ilgisi çok büyüktü.
 
Başhemşire Gülay Aziret
 
Baş Hemşire Gülay Aziret hemşeriler adına yaptığı selamlama konuşmasında Avrasya Hospital gibi kurumsallaşan bir hastanede çalışmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek Hastane doktorları başta olmak üzere kurum çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutladı.
 
Dorktorlar adına kısa bir selamlama konuşması yapan ……....... … ……….Hastanemizin kurucusu Opr.Dr.Hüseyin Urlu’nun yeni servisler ve hastaneler açmasını temenni ederken çalışma arkadaşlarımın 14 Mart Tıp bayramını kutlarım dedi.
 
Başhekim Opr.Dr.Türkan Uslu
 
Başhekim Opr.Dr.Türkan Uslu’da yaptığı konuşmada her geçen gün hizmet ve fiziki mekan olarak kendini geliştiren Avrasya Hospital’de görev yapıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek hizmetlisinden yönetim kurulu başkanımıza kadar tüm çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutluyorum dedi.
 
Avrasya’nın kurusu ve yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu
 
Tıp fakültesinden mezun olur olmaz kendi muayehanesini açan Opr.Dr.Hüseyin Urlu ‘da yaptığı konuşmada özet olarak Hastanenin gelişim sürecinden bahsetti. Çok kısa bir süre önce mevcut binalarına ek olarak 8.000 m2 lik bir bina daha ilave ederek fiziki ortamlarını daha rahat hareket edebilecekleri bir hale getirdiklerini ifade etti. Urlu tek başına bina yapmanın sağlıklı ve iyi bir hizmet vermek için yeterli olmadığını söyleyerek medikal aletlere binadan daha çok yatırım yaptıklarını ifade etti. Konuşmasının devamında mevcut medikal araç gereçlerin üst modelleri için (UP GRDE) milyonlarca dolarlık ödemeler yaparak hastalarının şifa bulması adına hiç bir masraftan çekinmediklerini söyledi.
Murat Aydın’da Urlu ailesini yalnız bırakmadı
 
Yoğun programından dolayı düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğine biraz gecikmeli de olsa katılan başkan Aydın Avrasya Hospital’in sağlık alanında elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Aydın Avrasya’nın sağlıktaki başarılarının yanında bir çok başarısı daha var. Bunların başında geleni hiç şüphe yok ki yaptığı başarılı çalışmalarla ilçenin tanıtımına ciddi katkılar yapıyor. İl Milli Eğitim müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmalarla eğitime katkıda bulunmanın yanı sıra sağlık,sosyal,kültür ve sanat alanında bir çok projenin içinde yer alan Avrasya Hospital’in sahip ve idarecilerini can-ı gönülden kutluyorum dedi.

14 Mart Tıp bayramı nedir ?
14 Mart 1827de, II.Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.
İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti.

Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

1929
-1937 yılları arasında 12 Mayıs günü Tıp Bayramı olarak kutlandı. Bu tarih, Bursa'daki Yıldırım Darüşşifası'nda ilk Türkçe tıp derslerinin başladığı tarih olarak kabul edildiği için Tıp Bayramı yapıldı. Ancak zamanla bu uygulamadan vazgeçildi ve yeniden 14 Mart Tıp Bayramı oldu
 
Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim