İngiliz bilim adamları arabada sigara içilmesinin yasaklanması için dün önemli bir adım attı. İngiliz Doktorlar Birliği, araç içinde sigara içilmesinin özellikle çocuklarda sağlık sorunlarına neden olabileceğini bildirerek bu uygulamanın yasaklanması gerektiği konusunda oylama yaptı.

Oylama sonucunda yasak getirilmesi gerektiği konusunda karar alındı. Derneğin yıllık toplantısında doktorlar araçlarda sigara tüketimini kabul edilemez olarak tanımladı. Derneğin Kamu Sağlığı Komitesi başkanı Douglas Noble “Arabalarda sigara içmek toksik bir tehdit. Sigara tüketimi sonrasında araçlardaki partiküller evdekilere oranla 27 kat daha fazla. Sigara yasağı öncesi barlardaki hava, aracın içindekinden 20 kat daha temiz. Egzoz borusunu aracınızı içine soksanız bile daha güvenli. Hamileleri ve çocukları korumak için yasak getirilmeli. Hükümetin bu çağrımızı dikkate alacağını düşünüyorum. Ayrıca araç içinde sigara tüketiminin trafik kazalarını artırdığına dair kesinleşmiş veriler de var” dedi.

Yine İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 8-15 yaş arası çocukların yarısı yaptıkları yolculuklarda sigara dumanına maruz kalıyor.  (Vatan)

Editör: TE Bilisim