Türkiye Cumhuriyeti Muhterem Reis-i Cumhuru Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup…

Efendim sizlerin geçtiğimiz günlerde kutladığımız Kurban Bayramı nedeni ile AK Parti teşkilatları ile yaptığınız bayramlaşma töreninde söylediğiniz sözlerinize katılmamak mümkün değil. Ne idi o sözler kısaca hatırlatmak isterim:

"Dostlarımızı artırıp düşmanlarımızı azaltacağız. Milletin gönlünü kazanamamışsak yaptıklarımızın ne önemi var ?"

Zatı devletleri gönlümüzü her daim hoş eden bu doğru, makul ve olması gereken sözlerinizi takdir ile karşılıyoruz.

Ancak ilk başta sizin vekâletname vererek kendinize avukat seçtiğiniz Sayın Ahmet ÖZEL’in bu sözlerinize ne kadar uygun hareket ettiğini kısaca size aktarmayı bir vazife biliyorum.

Bir kurum, yıllar önce stajyerlerimizi arayarak “Bize yardımcı olup sesimizi daha çok kişiye ulaştırmak için haberimizi yayınlar mısınız?” diyerek ricada bulunuyor. Arkadaşlarımız da bunun üzerine bahse konu kurumla ilgili kısa ve çok özel olmayan sıradan bir haberi yayınlamışlardı.

Anadolu Ajansı yetkilileri mail göndererek bu haberin kendilerine ait olduğunu ifade eder etmez haberi hemen yayından kaldırdık. Biz “sorun çözülmüş” diye düşünürken Anadolu Ajansı (AA) “Bize abone olursanız dava açmayız” diyerek iletişime geçti. Biz de İstanbul haberlerinin % 90’ına “genel haber” denilip servis etmemize izin verilmediği için abone olmayı uygun bulmadık.

Bunun üzerine Anadolu Ajansı’nın vekalet verdiği sayın Avukat Ahmet Özel kanalıyla bize dava açtı. Yapılan yargılama sonucu her ne hikmetse çok kısa sürede mahkeme hapis cezası vererek hükmün geriye bırakılmasını ve 2.580 TL vekâlet ücreti ödemesine karar verdi.

Bende daha önce AK Parti’nin Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı iken Sayın Av.Ahmet Özel de AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Zeytinburnu İlçe Sorumlusu idi.

Böyle bir tanışıklığımız olduğundan dolayı birkaç kez ofisini aradım yoğun olduğundan dolayı görüşmek nasip olmadı. Mail yazarak “Ahmet bey biz sizinle tanışıyoruz.Yerel bir yayın organıyız, 2.580 TL bizim için büyük bir para. Lütfen bizden bu vekâlet ücretini almayın” diyerek samimi ve içten bir şekilde ricada bulunduk.

Zeytinburnu Teşkilatında birlikte mücadele ettiğimiz Av. Ahmet Özel, kendisine karşı hiç aklımızda olmayan “tehdit ve şantaj” yaptığımızı ifade ederek hakkımızda bir dava daha açtı. Mahkeme bu iki suçlamadan birisini ret diğerini ise kabul etti.Tabi yine her ne hikmetse birisinde ceza aldık. Ve yine vekâlet ücreti ödemeye mahkûm edildik.

15 DAKİKA YAYINDA KALMIŞ SOKAK RÖPORTAJINA 14 AY HAPİS

Bundan 2 sene önce stajyer arkadaşlarımız İstanbul’un bir ilçesinde bir sokak röportajı yapmışlardı. Sokak röportajlarının formatı gereği muhabirler konuşan seçmene müdahale etmezler.Eğer konuşmada küfür ve hakaret yoksa Youtube kanalımızda yayınlanır. Av.Ahmet Özel’in hakkımızda 2018 / 93470 sayılı dosya da suç duyusunda bulunmuş idi. Ben de 18.02.2019’da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdim. İfademde özetle “Bırakın ülkemizin en tepe yöneticisi olan Cumhurbaşkanına biz hiçbir kimseye hakaret edilmesine razı olamayız” diyerek ifade verdim. Biz savcılık suç duyurusunu “ret” eder diye düşünürken 2020 /134 Esas sayılı dosya ile dava açıldı. Davayı açan sayın Avukat Ahmet Özel, açtığı davaya katılmadığı halde hakime hanım ilk duruşmada 14 ay HAPİS ve 7.000 TL para cezası ile 3.400 TL vekalet ücreti ödemeye beni mahkum etti.

AV.AHMET ÖZEL KALBİMİ PARAMPARÇA ETTİ

Sayın Reis-i Cumhurum, yaşadığımız bu süreçte avukatınızın, bırakın gönlümüzü kazanmayı kalbimizi paramparça ettiğini net olarak söyleyebiliriz. Sayın Ahmet Özel, ufak bir istek ve talebimize karşılık bile kendisini tehdit ettiğimizi ve şantaj yaptığımızı iddia ederek dava açıyor.

Ben AK PARTİ kuruluş sürecinde Zeytinburnu İlçesinin en büyük (50 bin Nüfus) mahallesi olan Sümer’de Kurucu Mahalle Başkanı olmuştum. 13 ay sonra yapılan AK Parti Zeytinburnu ilçe ilk kongresinde 13 mahalle başkanı içinde ilçe yönetim kurulu üyesi seçilen tek kişi olmuştum.

28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçim çalışmaları sırasında 20 Mart 2004’de yapılan Kazlıçeşme mitinginde Tertip Komitesi Üyesi idim. Saat 09.30 ile 12.30 arası AK PARTİ’ye ait olan alanı saat 14.30’da halen boşaltmadığımızı, mitingini aksattığımızı ifade eden diğer siyasi partinin açmış olduğu davada 3 AY HAPİS cezası aldım.

6 Şubat 2008’den bu yana İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv Özel YouTubeKanalı’nın imtiyaz sahibiyim. CUMHURBAŞKANI OLARAK SİZİN BİR OY DAHA FAZLA ALMANIZ İÇİN ÇABA SARF EDERKEN SİZİN DE VEKALET VERDİĞİNİZ VE AYNI ZAMANDA ANADOLU AJANSININ AVUKATI OLAN AV.AHMET ÖZEL’İN BİZ DAHİL BİR ÇOK BASIN MENSUBUNUN KORKULU RÜYASI OLDUĞUNU İFADE ETMEKL İSTERİM…

DUA ORDUSUNUN ‘AMİN’ NİDALARI

Bir konuşmanızda “Kişisel hesaplarımızı davamızın önüne çıkartırsak işte o gün misyonumuzu kaybettik demektir. Ne zaman arkamızdaki dua ordusunun ‘amin’ nidaları kesilmeye başlarsa işte o gün gittiğimiz yolu ve kendimizi sorgulamamız gereken vakitteyiz, demektir. Ne zaman mazlumların ve mağdurların yönünün bize değil de başkalarına döndüğünü görürsek işte o gün gerçekten hüsrandayız, demektir. Rabbim bizleri böyle bir akıbetten muhafaza eylesin" ifadelerini kullanmıştınız.

Evet, çok haklısınız. Kendini milletin üstünde gören, gönül kazanmak yerine gönül yıkan, toparlamak yerine dışlayan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz. Şehrinde gönül kapısını çalmadığı, davasını anlatmadığı, desteğini almadığı veya kalbini yumuşatmadığı tek bir kişi dahi kalmış olan teşkilat mensubu kendini vazifesini hakkıyla yerine getirmiş sayamaz…

AK Parti’nin kendilerine sağladığı avantajları halkın yararına kullanmak yerine,kendi şahsi menfaatleri için kullanan çok sayıda kişinin AK PARTİ’ye zarar verdiğini her gün gören birisi olarak bir türlü bunlara neden “dur” denilmediğini merak ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, mektubunu Ebu Müslim-i Horasani’nin bir sözü ile tamamlamak isterim: “Onlar, şerrinden emin oldukları için, dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de; düşmanlarını yakın tuttular. Yakın tuttukları düşmanları dost olmadı. Ama uzak tuttukları dostları düşman oldu. Herkes düşman safında toplanınca yıkılmaları mukadder oldu”.

AK Parti ‘de sanki bu sözde olduğu gibi davranıyor gibime geliyor. Her sene 1 milyon 200 bin yeni genç seçmen oy kullanma hakkını elde ediyor. Ama AK Parti, Youtube ve diğer sosyal medya organlarını kullanmada çok zayıf kalıyor. Sizin VEKALET VERDİĞİNİZ genç avukat sayın Ahmet Özel’in bana yaşattığı ıstıraptan sonra sizin bir partiliniz nasıl benim gönlümü yapacak?

Zaten resmi vekâletli olarak sizin adınıza iş ve işlem yapan temsilciniz GÖNLÜMÜZÜ YERLE bir etmiş. Bunun gibi nice kötü örnekler sayabilirim,ancak zatı devletlilerinizi meşgul etmemek adına sadece avukatınızın bize yaşattığı sıkıntının minik bir kısmını arz etmeye çalıştım.

Selam, dua ve hürmetlerimle…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 5 Ağustos 2020