15 Temmuz 2016 başarısız hanin darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a halk desteğinin % 60’dan fazla  olduğu ifade ediliyor. Ancak referandumda evet diyecek seçmenin şu an % 40 civarında olduğu kamuoyu araştırmalarında karşımıza çıkıyor .

Evetçiler ve  Hayırcıların işi kolay değil             

AK PARTİ ve MHP Evet cephesinin başını çekerken CHP ve HDP’de  Hayırcıların başını çekiyor.  Sokakta konuştuğumuz seçmenin büyük kısmı başkanlık sistemi veya güçlü Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında net bir bilgiye sahip değil.  Bu bilgi AK PARTİ’nin seçmeni bu konuda doğru ve açık bilgiye sahip olmak istiyor.

Ak Partililer 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yaşadıkları şoku kendi hataları nedeniyle yaşadıklarını hafızalarında tutuyorlar.

Teşkilat mensupları rehavete kapıldıkları zaman ne tür şoklar yaşadıklarını  bildikleri için işi sıkı tutuyorlar. Daha işin başında kendi teşkilat mensuplarını rehavete  düşürecek  yüksek oranlı rakamların  kendi seçmeninden sandığa gitme arzusunu azaltacağını bildikleri için  açık ara far ile evet oyları önde açıklamasında özellikle kaçıyorlar.

CHP ve HDP ise bu sistem gelirse Erdoğan’ın tek başına her şeyi yapacağını ve adeta padişah olacağını iddia  ederek seçmeden yeni sisteme hayır demelerini isteyeceklerini bu sistem gündeme geldiği günden beri ifade ediyorlar.

Biz işimiz olan yayıncılığı bu süreçte de en iyi şekilde yapacağız

10 Yıldır İstanbul kent gazeteciliğine kalite ve güven getirdik. Bu referandum sürecinde de  yasalara göre kurulan hangi parti olursa olsun haber değeri olabilecek bilgi sunmaları halinde yayın organlarımızda  kendilerine yer vereceğiz.  Özetle bize önem veren herkese biz de önem vereceğiz.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) Güzel İşler Yapacak

Sur İçi İstanbul’una en yakın ilçe olan Zeytinburnu’nda bulunan tarihi yapılar ile alakalı tanınmaları  ve bilinmelerine yönelik çalışmalar yapacağız. Platform bünyesinde b enimle çalışacak olan Müzeyyen Kurt’a ,Muzaffer Demir’e, Sezer Yazar’a, Çağla Pekgüleç’e , Adnan Saygılı’ya ,Süleyman Dağ’a ve şu an henüz adı netleşmeyen diğer 4 tane arkadaşım  a da teşekkür ederim.

Her Türlü Terörü Kınıyorum

Beşiktaş’ta meydana gelen patlamada şehit olan … polis memurumuza Allah’tan  rahmet diler yakınlarına sabırlar dilerim. Bu olayın yaşandığı mekanı patlamadan sadece 4 dakika  önce geçtim. Allah korusun benim tek suçum MOTİF Vakfı’ nın ve İBB nin ortaklaşa yaptığı  Cemal Reşit Rey Konser salonunda bu sene 22.si verilen Motif Halk Bilim Ödülleri törenine katıldım.

Gazete basımı olacağı için konserin bitmesini beklemeden salondan ayrıldım. Maçka parkında Beşiktaş ve Bursaspor maçı için çevre düzeni sağlayan Çevik Kuvvet  polisine sizce Taksim’den mi gitsem yoksa Beşiktaş’ta mı diye sordum  genç ve bölgeyi çok iyi bilmeyen genç Polis çok iyi bilmiyorum ama maç var  Taksim yoğun olabilir dedi. Aracımın içinde BELEŞTEPE’den  geçerek Karaköy üzerinde Eminönü tarafına geçtim. Meğer ben geçer geçmez patlama olmuş. İşte insan hayatı bu kadar kısa…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner