RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA KUR’AN‘A GÖRE HADİSLERİ İNKÂR ETMEK KÜFÜRDÜR

Son zamanlarda Hz. Peygamberin (s.a.v) hadislerine ve Ehl-i beytine (soyuna) karşı amansız bir savaş açılmıştır.Hâlbuki Kur’an‘a göre Hadis,İslam Dininin iki temel kaynağından biridir.Onu inkâr, eden Kur’an-ı inkâr etmektir. İslam’ı inkâr etmektir.Kur’an‘a göre İslam dininden hadis çıkarılırsa artık O din İslam değil, Onun adı dinsizliktir.

Kur’an-ı Kerim onlarca Ayetinde bu konuyu işlemektedir. Mesela Âli İmrân Suresinin 31. Ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki *“Eğer siz Allah’ı seviyorsanız hemen bana uyun ki Allah da sizleri sevsin ve suçlarınızı bağışlasın.Allah Gafurdur, Rahimdir.”

* Demek ki Allah’ı sevmek ve onun azabından kurtulmak, için

Hz.Peygamberin Ehl-i beytini sevmek,saygı göstermek ,ve Hadislerine harfen uymakla mümkün olur.

Başka bir ifade ile Allah’a itaat ile Resulüne itaat arasında telâzüm (karşılıklı gereklilik) vardır. Yani birine itaat edersen diğerine'de itaati gerektirir.Nisa Suresinin 80. Ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki *“Her kim Allah’ın Resulüne itaat ederse O Allaha itaat etmiş olur.”

* Bunun terside geçerlidir.Yani kim allah'ın Resulüne Sözlü ve Fiili Sünnetlerine itaat etmezse, O kişinin Allah’a itaati de söz konusu olamaz. Nitekim Al-i İmran Suresinin 32. Ayeti buna vurgu yapmaktadır.

Allah'u Teâlâ şöyle buyuruyor:

De ki Allah’a ve Peygambere itaat ediniz, eğer aksine gidip itaat etmezlerse onlar kâfir olurlar, şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez. Nur suresi ayet 63’te de Cenab-ı Allah Hz. Peygamberin emirlerine aykırı davrananların başlarına bela geleceğini veya elemli bir azap isabet edeceğini anlatmaktadır.

Netice olarak Ulemanın ittifakıyla Resul-i erkemin mütevatir hadislerini ve kutlu soyunu inkâr,eden küfrü muciptir.Meşhur hadislerini inkâr bid’â dır. Zayıf hadisleri'de inkâr etmek günahı kebairdir.

Ehadisi nebeviyyenin sahih olup olmadığını anlamanın yolu Kur’an‘a arz edilmesidir,sahte hadisler hangi mehsebe ait olursa olsun hiç bir zamanda kabulü mümkün değildir.

Yazıma son verirken başta Diyanetin televizyonuna ve diğer bütün kanallara çağrı da bulunuyorum ki Eğer bu konuda hak ve hakikatin ortaya çıkmasını istiyorsanız, bu konuda samimi iseniz,Allah rasulünün hadisi ve Ehl-i beytini inkâr edenlerine karşı derneğimizin uygun göreceği kişi ve kişileri televizyonlarınıza çıkartın tartışalım, Şayet çıkarmazsanız sizlerin hadis inkârcılarıyla beraber olduğunuzu bütün Türkiye’ye ve Müslümanlara ilan ediyorum.

Dr.Seyyid Hüseyin Zerraki  Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği Genel Başkanı

İstanbul Times / Dr.Seyyid Hüseyin Zerraki