Taksim’de yılbaşı kutlamaları sırasında kadınlara cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan biri Libyalı 2 şüpheli tutuklandı.

YILBAŞI gecesi İstanbul Taksim Meydanı’nda gözaltına alınan 12 şüpheliden K.K. ile Libyalı Salem M. (40) “Cinsel saldırı” suçundan tutuklandı. Salem M., ifadesinde suçlamayı reddederek, “Kasten bir şey yapmadım. Yürüme halindeydim. Onun için ellerim normal şekilde hareket ediyordu. Suçum yok” diye konuştu.

Bilerek dokunmadım

Savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan şüphelilerden Ö.B. de ifadesinde olay günü Taksim’den Ümraniye’ye gitmek istediğini anlatarak, “Taksilerin olduğu yere doğru giderken aniden hapşırdım. Hapşırma sırasında daha önceden tanımadığım kadına elim çarpmış olabilir. Taciz kastım yoktur” dedi. Daha sonra kadından özür dilediğini belirterek, yoluna devam ettiğini söyleyen Ö.B., “15 metre ileride yakalandım. Fakat bilerek kadının kalçasına ve beline dokunmadım” diye konuştu.

Elimi sarıyordum

Serbest bırakılan tekstil işçisi A.B. ise yılbaşı gecesi alkollü olması sebebiyle elini cama vurduğunu ve 2 parmağının kesildiğini söyleyerek, “Elimi sarmak için bir şeyler almak maksadıyla büfe ararken tanımadığım bir kadın ‘Beni taciz ediyorlar’ diye bağırdı. Polis tarafından yakalandım. İddia edildiğini gibi şikayetçinin kalçasını ellemek suretiyle taciz etmedim” dedi.K

aynak:haber3
Editör: TE Bilisim