Liderliğini 'Sibirya kurdu' lakaplı Lapina'nın yaptığı 67 kişilik çete polisin 4 aylık takibiyle çökertildi
İstanbul'da bir ihbarı değerlendiren ahlak polisi, 4 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı.

İhbar, çetenin müşterileri için kurduğu bir internet sitesinden kadın beğenen birinin kendisine giden kadının farklı biri çıkması üzerine sinirlenmesiyle gerçekleşti. Araştırma yapan polis, Türk ve yabancı kadınların, internet sitesi ve telefonla kendilerine ulaşan kişilere para karşılığı cinsel ilişki için aracılık yapan bir çeteyi tespit etti.

Çetenin 'Sibiryakurdu' lakaplı lideri Maria Lapina bir süre izlendi. İnternet sitesi ve telefonla kendisine ulaşan kişilere cinsel ilişki için geceliği 1000 euroya (2 bin 570 lira) aracılık yapan çete lideri Lapina'nın sadece Bakırköy ve Şişli'deki 5 yıldızlı otel, lüks villa ve rezidanslara randevu verdiği belirlendi.

Tespit edilen 48 adrese 18 Ekim'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona 200 polis katıldı. Operasyonda 29 yaşındaki çete lideri Lapina'nın da aralarında bulunduğu 17'si çete üyesi olmaktan toplam 67 kişi gözaltına alındı.

TAKSİLER DE HİZMETTE

Operasyonda kadınları istenilen adrese götüren ve getiren 4 ticari taksiye ise el konuldu. 24'ü Türk 50 kadından 10'u, zorla para karşılığı cinsel ilişki yaptırıldığı için şikâyetçi oldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 çete üyesi ise İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. (Sabah) (Haber 3)

Editör: TE Bilisim