Ivana Sert ile yasak aşk yaşadığı iddiasıyla 10 yıllık arkadaşı Yurdal Sert tarafından suçlanan Hatem Yavuz ilk kez konuştu. Yurdal Sert'in kokain bağımlısı olduğunu öne süren Yavuz, 'Zor duruma düşmemesi için ona evimi açtım. Seks partileri sırasında birbirimizi kameraya kaydettik. Gürüntüleri ona da verdim. Ivana'nın bunlardan haberi yok' dedi. Yavuz ayrıca, Bodrum'da bir kadınla yakalanan Sert'in amacının, tazminat ödememek amacıyla eşinden önce harekete geçmek olduğunu söyledi.

- Boşanma dilekçesinde iddia edildiği gibi görüntüler var mı?
Yurdal, Ivana'yı evli olduğu dönem içerisinde sürekli aldattı. Zor duruma düşmemesi için ona evimi açtım. O da sürekli evime gelmeye ve seks partisi düzenlemeye başladı. Evimde kamera olduğunu biliyordu ve kendisini kaydetmemi istedi. Daha sonra o da beni kameraya kaydetti. Görüntüleri beraber izlemiştik. Yurdal evime gelmeyi alışkanlık haline getirdiği için rahatsız olmasın diye güvenlik kameralarını kaldırttım. Yurdal kayıtları benden istemişti, görüntüleri ona da verdim. Ivana'nın bunlardan haberi yok.

- En yakın arkadaşısınız. Yurdal Sert neden sizi öne sürdü?
Ivana erkek gibi kadındır. Çok mert ve dürüsttür. Çok güzel bir kadın olmasının yanı sıra yaptığı işlerle de güçlenmeye başlayınca Yurdal bu duruma tepki vermeye başladı. Beni suçlamasındaki en büyük etkenlerden biri Ivana'nın başarısında benim katkımın büyük olduğunu düşünmesi. Son dönemlerde bana Ivana'yı daha az desteklemem gerektiğini söyleyip duruyordu. Ayrıca onunla ilgili en bilinmemesi gereken şeyleri bilen bir insanım. Yurdal uyuşturucu bağımlısı. Kokain kullandığı zaman 3 km. non stop yüzüyordu. Hatta bazı arkadaşları ona bu yüzden şantaj yapmıştı. Yurdal sabıkalıydı ve kendisiyle ilgili bir şey çıkarsa basının onunla ilgili çok fazla ilgilenmesinden korkuyordu. Ivana bir dönem onu düzenli bir hayatın içine sokabildi ancak Yurdal alışkanlıklarından kurtulamadı.

TAZMİNAT ÖDEMEMEK İÇİN KOMPLO KURDU
- Ivana Sert ile iş ortaklığınız nasıl başladı?

Ivana ve eski eşim ortak olmak istedi ilk olarak. Ancak ben eski eşimin çok zor bir kadın olduğunu söyleyince vazgeçti. Bir süre sonra Yurdal, Ivana ile beraber çok iyi işler başarabileceğimizi söyledi.

- Yurtdışı seyahatlerinize Yurdal Sert nasıl tepki veriyordu?
Ben seyahatlere Yurdal'ın da gelmesini ve ortaklığa onun da katılmasını istedim, ama o sıcak bakmadı.
- Sizce Yurdal Sert elinde kanıtlar olmadan neden böyle bir dilekçe vermiş olabilir?
Bodrum'da yakalandıktan ve görüntüleri basına yansıdıktan sonra panik oldu. Yurdal'ın yaptığı her şeyden haberdar olan ağabeyi Ünsal, onu, Ivana'nın boşanma davası açması halinde yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacağı yönünde uyardı. Yurdal'ın yaptıklarından dolayı servetin bölüneceğini düşünmüştür. Bu nedenle Ünsal ve Yurdal böyle bir karalama kampanyası planladırlar. Bunu bliliyorum çünkü Ünsal 'Seni bu dünyadan silerim' şeklinde beni tehdit etti.
- Peki Ivana Sert'e gönderdiğiniz iddia edilen mailler?
Ben Ivana'ya her zaman İngilizce mail yolladım. İngilizce'de 'hey bebek', 'bebeğim' gibi ifadeler çok kullanılır. Bunlar Türkçe'ye çevrildiğinde farklı şekilde yorumlanmış olabilir. Benim zaten öyle şeyler yazacak kadar Türkçe bilgim bile yok.

'KARINLA YATMADIĞIN İÇİN BENİ SUÇLAMA'
- Yurdal Sert'le boşanma davası açılmadan önce problem yaşadınız mı?

Bizim Yurdal'la aramız hiçbir zaman bozulmadı. Bir ay önce hep beraberdik ve aile fotoğrafı çekildik mutlu bir şekilde. Yakalandığı geceden bir hafta sonra görüştük. Ona 22 Temmuz 2011'de mesaj çektim: 'Başka kadınlarla yakalanıp basına yansıdığın için beni suçlama. (...) Her hafta başka bir kadınla yatmak zorunda mısın? Karınla yıllardır yatmadığın için beni suçlama. (...) Sen bizim işimizi, karının kariyerini yıpratmak istiyorsun. Bunu da herkes biliyor. Sen yalancı olduğun için, seks ve uyuşturucu hayatını herkese yaydığın için kendini suçla. Ivana dahil herkes seni ve aileni korumak için sustu.'
- Ivana Sert ile sizin boşanmanız arasında bir paralellik var mı?
Paralellik olması söz konusu olamaz. Çünkü eski eşim anneme saldırdıktan, yumruk attıktan sonra ayrı yaşamaya başladık. Bir yıl sekiz ay ayrı yaşadıktan sonra boşanma davası açtım. Resmi olarak boşanalı bir yıl 4 ay oldu. Eşimden ayrı yaşadığım dönemlerde Yurdal bana evini açtı. O süreçte Yurdal ve Ivana bana büyük destek verdi.

BASKINA TANIK OLDUK:
Hatem Yavuz'la kendi evinde görüştüğümüz sırada sivil ve üniformalı polisler bilgi işlem elemanları ile boşanma dilekçesinde yer alan seks kasetleri için evde arama yapmak istedi. Görevli memurlardan arama emrini alan Yavuz, 'Neyi aradığınızı biliyorum' diyerek kendi eliyle CD'leri polislere teslim etti. Yapılan aramanın ardından polisler Yavuz'un kişisel bilgisayarını, şifresini unuttuğunu iddia ettiği bir kasayı ve çok sayıda CD'yi incelemek üzere aldı.

DOSTLUĞUMUZ TESADÜFEN BAŞLADI
Avustralya vatandaşı olduğunu söyleyen Yavuz, Sert çiftiyle tanışmasını şöyle anlattı: Türkiye'de olduğum bir dönem, Çeşme'de bir gün jet ski yaparken motor arızalandı ben de tesaduf eseri Yurdal'ın teknesine yanaştım ve bu şekilde tanıştık. Babam rahatsızlanınca işimi buraya kaydırdım ve buradan ihracat yapmaya başladım. İlk tanıştığımız dönemde bekardım. Evlendim, Yurdal düğünüme geldi, ben de onun Ivana ile düğününe gittim. Hatta onlar balayında benim Avustralya'daki evime gittiler. (Akşam)

Editör: TE Bilisim