Müzik dünyasını ve hayranlarını üzen Amy Winehouse’un, pençesinden kurtulamadığı uyuşturucu nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor. İngiliz basını, cazın büyük yeteneğinin, ölümünden birkaç saat önce kokain, eroin, ekstazi, ketamin kokteyli aldığını iddia etti.

MÜZİK dünyası, neslinin en yetenekli şarkıcılarından biri olarak gösterilen, 5 Grammy ödüllü, 27 yaşındaki İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’ın ani ölümünün şokunu yaşıyor.Amy’nin cesedi, Kuzey Londra’daki 2. 5 milyon sterlin değerindeki üç katlı evinden çıkarılırken, hayranları hıçkırıklara boğuldu. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle daha önce rehabilatasyon merkezinde kalan şarkıcının, aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybettiği sanılıyor. Dün İngiliz tabloid gazeteleri, şarkıcının ölümünden birkaç saat önce kokain, eroin, ekstazi, ketamin kokteyli aldığını yazdı. The People dergisine konuşan Camden pub’dan bir kaynak, şarkıcının çok bilinen uyuşturucu bölgesinde cuma akşamı kokain alırken görüldüğünü söyledi. Şarkıcı uyuştucunun yanı sıra alkolü de fazla tüketmiş. Londra Metropolitan Polisi ise ölüm nedeniyle ilgili açıklamada bulunmadı. Otopsi bugün yapılacak.

Evden çığlık sesi mi geldi

Magazin sitesi TMZ ise, sağlık ekiplerinin önceki akşam eve geldiğinde Winehouse’ın yaşam belirtisi gösterdiği ancak ambülansa taşınmadan yaşamını yitirdiğini yazdı. Amy’nin bir komşusu ise cumartesi erken saatlerde evden çığlık sesleri duyduğunu söyledi.

Hayranından Türkçe mesaj

Amy’nin Kuzey Londra’daki evinin önünde toplanan hayranları, sokağı çiçeklerle, oyuncaklarla, gitarlarla süsleyip mum yaktı. Amy’nin evinin önüne giden bir Türk ise, “I say No No No (Hayır Hayır Hayır diyorum), Seni Dinliyoruz! Angie Bengie” yazılı not bıraktı. Amy’nin büyük hit haline gelen Rehab şarkısında şöyle diyor: “Beni rehabilitasyon merkezine göndermeye çalışıyorlar, Hayır diyorum, Hayır hayır. Gitmeyeceğim.”

20 milyon ‘tweet’ atıldı

AMY’nin ani ölümü sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, “en çok konuşulan” konu oldu. Haberin yayılmasıyla, birkaç dakika içinde 20 milyon kişi Amy’nin trajik ölümüyle ilgili ‘tweet’ attı. Amy anısına atılan ünlü tweet’lerden bazıları şöyle:

Rihanna: Tanrım merhamet göster! Şu an bu beni hasta ediyor!

Sarah Brown: Çok üzücü bir haber.

Kim Kardashian: Gerçek bir yetenekti. Umarım daha iyi bir yerde ve huzur içindedir.

Ricky Martin: Öldüğünü henüz öğrendim. Üzüntülü ve sinirliyim. Huzur içinde yat güzel kız. Artık özgürsün!

Jessica Alba: Çok üzgünüm. Çok yetenekliydi. Gerçekten trajik bir olay.

Katy Perry: Huzur içinde yat Amy Winehouse. Sonunda huzur bulursun umarım.

Mark Ranson: Müzikal ruh eşimdi, kardeşim gibiydi.

Demi Moore: Amy Winehouse haberine gerçekten çok üzüldüm. Kalbim ailesiyle birlikte. Sıkıntılı ruhu belki böyle huzur bulur.

Dita Von Teese: Yıkıldım, büyük kayıp.

Kelly Osborne: Nefes alamıyorum. En iyi arkadaşımı kaybettim.

Myleene Klass: Sıradışı bir yetenekti. (Hürriyet)

Editör: TE Bilisim