YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet Irak’ta

YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet Bağdat'ta yükseköğrenim konusunda ikili temaslarda bulunuyor.

YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, El-Irakiye İttifakı liderlerinden Irak Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi ile görüştü.   Görüşme esnasında Irak’ta siyasal sistemin yapılandırılması için çalıştıklarını söyleyen Nuceyfi, İstanbul Üniversitesi'nin yüksek öğrenim konusunda Irak'a önemli yardımlarda bulunabileceğine, Türkiye'nin bölgedeki en önemli güç olduğuna, izlediği politikanın eğitim konusunda başarıya ulaşacağına inandığını belirtti.  

Nuceyfi, şu anda Irak'ta eğitim alanında, yetişmiş insan gücüne çok ihtiyaç duyduklarını, bu bakımdan Bağdat Üniversitesi ile ikili ilişkilerin kurulmasını desteklediklerini ve çok önemsediklerini ifade etti. Ayrıca  Nuceyfi, "Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz" diyen Türklerin, Irak'a ne kadar önem verdiklerinin de bilincinde olduklarını sözlerine ekledi

YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, görüşmede, iki ülke arasında daha önceleri var olan bağın geçici bir dönem kesildiğini ancak şimdi bu ilişkilerin tekrar gelişmeye başladığını, İstanbul Üniversitesi olarak yükseköğrenim konusunda bölgedeki komşu ülkelerle iyi ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirterek, eğitim konusunda Irak'taki karalı çalışmaların mutlaka başarıya ulaşacağını söyledi. YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Söylet, sözlerine şöyle devam etti:

“Bağdat Üniversitesi Irak'ın en büyük ve en köklü üniversitelerinden biri. Yaklaşık 80 bin öğrencisi ve 9 bine yakın akademisyeni bulunuyor. Bu da Irak'ta büyük bir eğitim altyapısının olduğunu gösteriyor. Ayrıca hükümet kurulurken ve Anayasa hazırlanırken ülkenin önde gelen üniversitelerinin öğretim üyelerinden yararlanılması siyasi yapıya da önemli bir katkı sağlamaktadır.”

Görüşmede İÜ Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu’da yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü


Editör: TE Bilisim