Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda Türkçe Zümresi tarafından takip edilen “Okuma Alışkanlığı Edindirme Projesi” kapsamında öğrenciler yazarlarla buluşturuluyor.

 

Son olarak Eğitimci-Yazar Bestami Yazgan, 30 Aralık 2011 Cuma günü Boğazhisar’da öğrencilerle buluştu. 



İstanbul Times Haber Merkezi  

Bestami Yazgan Kimdir?

 

1957 yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Bestami Yazgan, 1978 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.

Şiir, masal ve hikâye türlerinde altmış eseri bulunan yazar; 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı”, 2003 yılında Çocuk Edebiyatçıları ve Yayıncıları Birliği tarafından “Yılın Şairi” seçildi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinin bir kısmı bestelendi; bir kısmı da ders kitaplarına girdi.

Bestami Yazgan, sabah 08.30-10.00 arası ilköğretim birinci kademe öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Onların kocaman yüreklerine dokuna dokuna şiirler okudu. Kitaplarını imzaladı.

Bestami Yazgan, daha sonra altıncı ve yedinci sınıf öğrencileriyle iki saatlik bir söyleşi yaptı. 

Öğleden sonra da sekizinci sınıflarla bir araya gelen Bestami Yazgan, sekizinci sınıf öğrencilerinden Ömer Ergin’i sahneye çıkararak öğrencinin kendi şiirlerinden birini dinledi.

Kitaptan, şiirden, kültürden, dilden, medeniyetten kısaca "hayat"tan bahseden Bestami Yazgan, öğrencileri için şiirler okudu, onların şiirlerini dinledi. Onlarla gönül muhabbeti kurdu. 


Programın sonunda Bestami Yazgan'a Boğazhisar Eğitim Kurumları Ar-Ge Birimi Başkanı Bilal Gezer ve Okul Müdürü Nureddin Özdemir tarafından plaket takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim