Başkanı bulunduğu odanın sorunlarına hakim olmayı bilen sayın Tekçe bu kez problemleri Ankara’ya taşıdı.


İzmir, Erzurum, Ankara, Sakarya , Adana, Mersin, Konya ve Bursa illeri oda başkanlarıyla bir komisyon oluşturup yaptıkları çalıştayın ve hazırladıkları raporun ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’i ziyaret eden Tekçe ve grup arkadaşları üyelere ve odaya ait aynı zamanda sektörel tüm sorunları Bakan’la yapılan sohbet/toplantı sırasında dile getirirken Ömer Dinçer ‘den gerekli özenin gösterileceği , yaptırımların takip edileceği hususunda tam destek sözünü aldı.


Bakanlığa sunulan raporda, okul ve kantinlerdeki kitap satışı, bazı okul müdür ve müdür yardımcılarının görev ve yetkilerini kötüye kullanmaları, kırtasiye esnafında olması gereken fotokopi, çekim ve çoğaltım işinin ayağa düşüşü ve hatta okullarda bürokratik işlerde kullanılmak üzere bulundurulan cihazlardan öğrencilere parayla çoğaltım yapılması , gazetelerin kitap promosyonları , bu gibi oluşumların kayıt dışı çalışmayı özendirmesi, ders kitabı poşetleme dağıtımlarının tekrar kırtasiye verilmesi gerekliliği, sınıf annelerinin özellikle yardımcı ders kitabı seçim ve alımının üzerindeki esnafı zor durumda bırakan etkisi gibi konular yer almaktadır. İstanbul genelinde Başkan.Tekçe’nin başlattığı bu çalışma , çözümlemelerin Türkiye çapında da başlatılmasının daha çok ses getireceği ve yaptırımı arttıracağını düşünmekteyiz.


Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’ in desteği ile meclisten ayrılan İstanbul Oda Başkanı Yavuz Tekçe, Konya Oda Başkanı Ramazan Kuşpınar, Bursa Oda Başkanı Nihat İlhan ,Ankara Oda Başkanı. Yavuz Ünsal , İzmir Oda Başkanı Hulusi Demir, Erzurum Oda Başkanı Hikmet Karaca, Sakarya Oda Başkanı Nahim Salık, Adana Oda Başkanı Mehmet Ateş, Mersin Oda Başkanı Reşat Kıvılcım, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ı ziyaret ederek sertifikalandırma ile ilgili raporu görüşlerine sundular. Sayın tekçe burada da İstanbul’da kendi odası tarafından başlatılan denetimlerin geri dönüşümlerinden ve kendisinin konuya gösterdiği hassasiyetten kısaca söz ederek diğer illerde de aynı tür çalışmalar için yardım ve onay istedi. Ayrıca kitap fuarlarının bir panayır havasına dönüşerek yerel esnafın iş yapmasının önünün kesildiği, bu sürenin kısaltılması gerektiği, okul ve kampüslerde açılan standların zamanla tanıtım amacından çıkıp satışa dönüştüğü, kitap fiyatlarının düşürülmesi gerektiği dolayısıyla korsanla da çok ciddi mücadelenin hızlandırılması gerekliliğini de içeren  kapsamlı bilginin ve fikir anlaşmasının ardından bilhassa sertifikalandırmada cezai yaptırım konusunda Sayın Günay ’dan da tam destek alınarak makamdan ayrıldılar.

 

Yavuz Tekçe her iki bakan ile görüşmelerin çok olumlu ve yapıcı olduğunu söylerken kendisinin konuların takibinde olmaya devam edeceğini ayrıca bildirmiştir.


Başkan’a yaptığı olumlu çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür eder konunun diğer oda başkanlarımıza örnek teşkil etmesini öneririz.

  

ODA BŞKANI TEKÇE'NİN KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNÇELERİ

 

Ben Oda Başkanı olduğum günden beri verdiğim sözün arkasında durmaya ve üyelerimiz adına çalışmaya devam ediyorum. Gelecek günler bu konudaki başarımızı daha da göz önüne serecektir.Uygulamalar ve denetimlerimiz devam etmekte olup hava muhalefeti nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız üyeler arası toplantı da detaylı bilgilerle konuyu üyelerime de aktaracağım. Ankara’ ya ve üst mercilere ziyaretlerim devam edeceği gibi ulusal medyada da sesimi duyurmaya çalışıyorum.

 

 

Editör: TE Bilisim