Ufuk Okullarının bu yıl okula yeni başlayan minik öğrencileri 4 ay önce heyecanla başladıkları okulda artık okur-yazar olmanın gururunu yaşıyorlar. Okumaya ilk kez başlayan minikler bu gururu krallar gibi kutladılar.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Okumaya başladıkları günü Çikolata Bayramı ilan eden ‘Okumanın Sultanları’ gururla oturdukları tahtlarında diledikleri çikolatadan doyasıya yemenin tadını çıkardılar.

İşte bu duygularla Ortaköy Ufuk ilköğretim okulunun incileri tüm gün boyunca okullarında bu soğuk kış gününde baharın en sıcak halini yaşattılar. Okuma yazmaya geçmenin gururu ile bir bir ikram ettiler çikolatalarını. Okumaya geçen bir çocuğun elinden alınan çikolatanın keyfi bir başkaydı.

Giydikleri padişah ve sultan kostümleriyle kuruldular tahtlarına anne ve babalarıyla belki de en anlamlı pozları verdiler. Bu anı ölümsüz kılmak için çektirdiler hatıra fotoğraflarını. Okumaya geçen 1. sınıfların minik incileri eğitim hayatı boyunca daha nice bayramlar yaşatacağı sonsuz inancıyla sizlere okuma yazmaya ilk başlamalarının ardından yazdıkları şiirlerini armağan ettiler.

Okuma yazmaya Geçmenin Gururu

Yüzlerimiz tertemiz
Yüreğimizde inci
Okumada,yazmada
Birinciyiz birinci

Sevinelim, gülelim
Okumaya geçtik hey
Bilmiyoruz var mıdır
Bundan güzel şey

 

Editör: TE Bilisim