Konser öncesi konuşan MAREV Bakırköy Şube Başkanı İbrahim Biter, kendilerine  konser verme imkanı sağladığı için Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na teşekkür etti. Koronun 2008 yılında kurulduğunu hatırlatan Biter, “Koromuz, Mardin’in zengin kültür mozaiğini şarkılara dökmüştür.” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Müslüm Aktürk

MAREV Korusu’nun, müziğe gönül vermiş farklı kültür, inanç ve yaştaki katılımdan oluştuğunu belirten İbrahim Biter, repertuarlarında başta Türkçe olmak üzere Arapça, Süryanice ve Kürtçe ayrıca Rumca, Ermenice, İbranice gibi şarkı ve türkülerin bulunduğunu söyledi.   

MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu da, vakfın bazı etkinliklerini anlatırken, “Vakfımızın kuruluş amaçlarından biri, maddi imkanları dar olan Mardinli, başarılı üniversiteli gençlerimize destek vermek amacıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da, hayırsever bağışçılarımızın katkılarıyla eğitim bursu vermeye devam etmekteyiz.

Ayrıca, Mardin’deki ilköğretim okullarına bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinesi, çeşitli kırtasiye malzemesi ve giyim eşyası temin edip göndermekteyiz. Ayrıca, engelliler için yurt içinden, yurt dışından temin ettiğimiz çok sayıda tekerlekli sandalye, motorlu sandalye ve çeşitli malzemeyi Mardin’e gönderdik” dedi.

Mardinlileri bir araya getirmek amacıyla brunch, belgesel film gösterileri, tavla turnuvaları, geziler ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Tahincioğlu, şöyle devam etti: “Bunların dışında bir bilgi vermek istiyorum; vakfımızın internet sitesini güncelleme çalışmalarımızı tamamladık. Yazılımı yapılma aşamasındadır.

Önümüzdeki haftadan itibaren vakfımızın etkinliklerini sitemizden takip edebilirsiniz. Bugün icra edilecek konser, korumuzun kuruluşundan bugüne kadar 13’üncü konseridir. Huzurunuzda, koroda görev alan tüm ekibe, bugüne kadar gösterdikleri gayret ve emeklerden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”         

Sunuculuğunu Duygu Atalay’ın yaptığı Şef Ümit Atalay’ın yönettiği “Güfteden Nağmeye” adlı konserin ilk bölümünde Türk Sanat Müziği’nden eserler sunuldu. İkinci bölümde ise saz eserlerinden sonra Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve sonra da Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen türkülere geçildi.                                                                                         

Davetliler tarafından ilgiyle izlenen konserin ardından MAREV’in eski başkanlarından Münir Çağlar’a Fehmi Tahincioğlu tarafından çiçek verildi. Konsere emeği geçenlere de plaketler takdim edildi. (İTHA)

Editör: TE Bilisim