İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, 2019-2020 kültür sanat sezonunu görkemli bir törenle açacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek açılış sanat, siyaset ve medya dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla

5 Ekim 2019 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Davetlilerin bin 237 kez sahnelenen Lüküs Hayat’tan ve Cemal Reşit Rey’den izler bulacağı etkinlik saat 19:00’da başlayacak.

KÜLTÜR SANAT YENİDEN CANLANACAK

İBB, İstanbul’u kültür merkezi haline getirmek ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nu yeniden canlandırmak için Başkan Ekrem İmamoğlu’nun startıyla çalışmalara başlıyor.

Yeni bir vizyon temelinde ile kentin kültür ve kültür sanat birikimine değişik soluklar getirecek bu başlangıç yıl boyu pek çok etkinlikle devam edecek.

DÜN, BUGÜN VE YARIN BİR ARADA

Haliç Kongre Merkezi’ndeki bu başlangıç töreninde Türk Beşleri'nin seçkin üyesi Cemal Reşit Rey’in besteleriyle klasikler arasında yer almasına katkı sunduğu Lüküs Hayat’ın kostüm, aksesuar ve dekorları misafirlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İBB Kent Orkestrası’nın sahne alacağı açılışta İBB Şehir Tiyatroları da performansıyla geceye güzellik katacak

Kültür katmanları üzerinde bulunan İstanbul’un yeni kültür sanat sezonunun açılışı değişen vizyonun izlerini taşıyarak gelecek perspektifi sunacak. Çağdaş dans performansı, caz dinletisi, Büyük Önder ve sanat aşığı Mustafa Kemal Atatürk’ü

konu eden sergi ile yapay zekadan faydalanılarak hazırlanmış video gösterimleri kenti bekleyen kültür sanat yaşamına dair ipuçları barındıracak.

İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından Özgür Kaymak ve Ali Mert Yavuzcan’ın sunuculuğunu üstleneceği açılışta davetliler, tasarımcı Gönül Paksoy’un danışmanlığı ile sanat diline uyarlanmış sürprizlerle karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim