Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu Çalışıyor

Zeytinburnu Belediyesi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen, Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veli Koç katıldı. İstanbul'da yaşayan Kazak vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği festival açılışı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in hayatının anlatıldığı “Çocukluk Çağımın Gökyüzü” filminin gösterimi ile başladı.


İstanbul Times Haber Merkezi 

KAZAK HANLIĞININ KURULUŞUNUN 550. YILINI KUTLUYORUZ

 

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev festival açılışında yaptığı konuşmada düzenledikleri organizasyonlara her zaman destek verdiğini ifade ettiği Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkür ederek, "Bizim için hayat bugün ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün Kazak Hanlığı'nın kuruluşunun 550'inci yılını kutluyoruz" diye konuştu.

 

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Av.Safet Öz ise, film festivalinin önemine dikkat çekerek, "Bugün dost ve kardeş ülkemiz Kazakistan Film Günleri için burada toplanmış bulunmaktayız. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı son derece memnunuz. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığımızdan dolayı ayrıca çok memnun olduk" dedi.

 

Festivalde 12 Eylül Cumartesi saat 18.00’da Film Festivali’nde bugün ünlü kazak destanı “Kız Jibek”,  13 Eylül Pazar saat 18.00’da ise Kazak yönetmen Rustem Abdrashitov’un çektiği ve halen Kazakistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Nursultan Nazarbayev’in çocukluğunu konu alan “Çocukluk Çağımın Gökyüzü” filmi gösterilecek.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim