İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf Karakaş

İlk başlarda internet sitelerinde makalelerle yazma serüvenin başladığını söyleyen Yahya Karakurt;’’Yazdıkça başka konularda da yazma ihtiyacı duydum. Yazdıklarımdan güzel dönütler alınca önce hikâyeler daha sonra roman yazmaya başladım. Sonrasında romanı bırakıp eğitim üzerine yazmaya karar verdim. Zira günümüzün en önemli konularından birisidir eğitim. Eğitim ve kişisel gelişim konusunda yıllarca kitaplar okudum. Okuduklarımı uygulamaya yani öğrencilerimle deneme imkânlarım oldu. Gençlerimizi daha iyi yarınlara hazırlama ve onların gelişime ihtiyaç duymalarını sağlamak için sürekli etkinlikler yaptım. Kısacası değişimi beklemeyip harekete geçmeleri gerektiğini söyledim. Yılların birikiminden süzülen bu kitabım, insan hayatının her evresinde devam eden “Eğitim” gerçeğini, güzel örnekler, anlamlı alıntılarla harmanlayıp tüm okurların faydalanmasını istedim’’ şeklinde konuştu.

Eğitim sadece okulda değildir

Kitabının piyasaya çıktıktan sonra akrabaları, arkadaşları ve öğrencilerinden olumlu dönütler aldığını ifade eden Karakurt ;’Kitabımı sahiplendiler, destek verdiler. Sosyal medyada paylaştılar. Bu durumdan oldukça memnunum. Olumsuz hiçbir durumla karşılaşmadım. Bundan sonraki kitaplarımı merakla beklediklerini söylediler. Tüm okurlarıma sonsuz teşekkürler’’ dedi.

Eğitimin okullarda alının eğitimden ibaret olmadığını ifade eden Yahya Karakurt;’’Eğitim yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine yardım etmede zaman ve yer bakımından kapsamlı, sürekli ve çok boyutludur. Eğitim denince, daha çok aklımıza okulda almış olduğumuz eğitim gelmektedir. Eğitim süreci 7’den 77’ye olduğu için, hiç bir zaman eğitim okulla sınırlandırılamaz; Hayat boyu devam eden bir süreçtir. Hayatı tanımak için yapılması gereken tek şey sürekli okumak okumak diyorum.

Bu kitapta eğitim sürecinin sürekli olduğu, nerede olursanız, hangi yaştaysanız eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve insan hayatında kaliteyi artırdığına şahit olacaksınız.

Editör: TE Bilisim