İSTANBUL TİMES HABER/ KADİR KARAKA

Tüm dünyada satış rekorları kıran, kitapları daha çıkmadan aylar öncesinden konuşulmaya başlayan yazar Dan Brown' ın yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

13 ülke ile birlikte ilk kez bugun okuyucuları ile buluşan kitap, saat farkı nedeni ile ilk Türkiye' de okunmaya başlandı. Aylar öncesinden ön siparişleri verilmeye başlanan kitap ''Nereden geldik, nereye gidiyoruz?'' sloganı ile duyruldu.

Serinin 5. kitabı

Dünyanın en çok tanınan roman serisi karakterlerinden biri olan simgebilim profösörü Robert Langdon' ın başrolde olduğu kitap, serinin 5. kitabı olacak. 2001 yılında çıkan Melekler ve Şeytanlar kitabından başlayan seri bu kez, İspanya' da geçecek. Tüm dünyada 100 milyon satan Da Vinci Şifresi'nin de yazarı olan Dan Brown' ın bu kez üç semavi dinin bilimle çatışmasını en yoğun hissetirecek kitabının olması bekleniyor.

Çevirmenler rehin tutuldu

Dünyanın dört bir yanındaki yayıncılarının çevirmen ve editörleri belirlenemeyen bir mekanda, tam bir gizlilik içinde çevirilerini yaptılar. Dışarıya bilgi sızmaması adına çevirmenlerin ce çeviri yapılan yerin belirtilmediği, çeviri bitene kadar yaklaşık bir hafta boyunca mekanda tutuldukları öğrenildi. Türkiye'de ki yayıncısı Altın Kitaplar'da kitabı çeviren ise Petek Demir...

Editör: TE Bilisim