Bağcılar Belediyesi  İrade,Azim ve İman Şairi ;

MEHMET AKİF’i UNUTMADI

 

En önemli etkinliklerden birini yapan Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy ile alakalı bilimsel çalışmaların yapıldığı “Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzesi” nin açılışını 40 yıldır Akif ile alakalı çalışmalar yapan Ertuğrul Düzdağ’ın konuşmacı olarak katıldığı muhteşem bir programla hizmete açtı.

 
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Kültürel çalışmalar konusunda Bağcılar’a kazandırdığı bilgi evleri ve diğer sosyal amaçlı mekanlarla ilçenin çehresini değiştiren belediye başkanı Lokman Çağrıcı M.Akif Kültür Merkezi ve Müzesinin açılışı ile alakalı yaptığı açıklama da,Türkiye Cumhuriyetinin çimentosu konumunda olan bilim ve kültür adamlarımıza sahip çıkarsak gençlerimiz de ileride bu önemli insanların yaptığı işlerin benzerini yapmak adına kendilerinde cesaret bulacaklardır dedi.

 

Ak Parti Kayseri Milletvekili Prof.Dr.Pelin Gündeş Bakır’da yaptığı konuşmada Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı ve mesai arkadaşlarının ilçeye kazandırmış olduğu kültür merkezine Mehmet Akif Ersoy isminin verilmesinin çok güzel bir jest olduğunu ifade ederek bu mekan da Akif ile alakalı çok güzel çalışmaların yapılacağından eminin olduğunu ifade ederek bu mekanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul’da Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinde dizeler okuyarak yaptığı konuşma da Mehmet Akif’in ismi ile anılacak olan bu mekanın Başkan Çağrıcı’nın yaptığı tüm işlere taç olabilecek bir yer olduğunu söyledi.

 

Yazar Ertuğrul Düzdağ ise Kültür Merkezi ve Müzenin açılışı için gelen yüzlerce kişiye Milli şaiir  Mehmet Akif Ersoy’un hayatında kesitler sunarak Akif’in çalışmalrı ile akalı 40 yıldır çalıştığını söyledi.

 

Düzdağ,Akif bir değil sanki birkaç adam;

 

Yüzlerce seçkin katılımcı ya Akif’in hayatı hakkında bilgiveren Düzdağ bir bakıyorsunuz Akif muhteşem şiirler yazıyor,bir bakıyorsunuz başyazarı olduğu Sebilüreşat dergisinde harika makaleler yazıyor,bir bakıyorsunuz Kur’an tefsiri yazıyor  bir bakıyorsunuz ülkenin önemli camilerinde etkisi halen bugün bile varlığını koruyan vaazlar veriyor.

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurumasında ciddi emekleri olan Akif daha sonra kaderi ile baş başar bırakılarak 10 yıl Mısır’da parası bir hayat sürmek zorunda kalmıştır. Mısırda iken arkadaşı Kuşçubaşı Eşref’e mektup yazarak kendine biraz para göndermesini rica eder.İmkanı olmadığı için para gönderemeyen dostuna bir süre sonra tekrar mektup yazıp bu talebini yeniler.

 

Balkan harbi sırasında Osmanlı ordusu siyasete karıştığı için asli işi olan savaşı ikinci plana attığından dolayı bir avuç balkan devletçikleri tarafından yenilgiye uğratılıp balkanların Osmanlı’dan kopartılması her vatanperver gibi Akif’i de üzüyordu. Böyle bir ortamda bir bakıyorsunuz Akif Kastamonu Nasrullah Camisinde halkı bilinçlendirmek için vaaz veriyor bir bakıyorsunuz başka mekanda değişik bir çalışma ile vatana hizmet ediyor.

 

Mehmet Akif konusunda önemli çalışmaları bulunan Ertuğrul Düzdağ 15 günde bir açılışı yapılan Kültür Merkezine gelerek öğrencilere Akif ile alakalı bilgi vereceğini ifade ederek böyle güzel bir mekanı ilçe halkının hizmetine sunan Lokman Çağrıcıya teşekkür etti.

 

Toplantı sonunda Mustafa İsmet Uzun tarafından yazılan ve Bağcılar Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen kuşe kağıda basılı 272 sahifelik büyük boy kitap tüm katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim