T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’ 21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa sahne alacak ünlü isimleri İstanbul’da ağırlayacak.

Festival kapsamında sahnelenecek dünyaca ünlü başyapıtlar Saraydan Kız Kaçırma, La Traviata ve Zorba; ölümsüz müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak. Ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımı ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan Festival, yaklaşık 12.000 izleyiciyi büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

Festival, Türkiye’de ilk defa ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ’nde

sahne alacak dünyaca ünlü primadonna ‘KRISTINE OPOLAIS’in solist olduğu

Gala Konser ile açılıyor…

21 Haziran 2018 Zorlu PSM‘de dünyaca ünlü primadonna ‘’Kristine Opolais’’ ‘ın Antoni Pirolli yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile sahnede olacağı konser, Kristine Opolais’in Türkiye’de vereceği ilk konser olma özelliğini taşıyor. Metropolitan Opera New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Staatsoper Berlin, Bayerische Staatsoper, Teatro alla Scala, Opernhaus Zürich ve Royal Opera House Covent Garden'da sergilenen birçok operada başrol söyleyen ve uluslararası sahnede en çok aranan sopranolardan biri olan Kristine Opolais, Daniel Barenboim, Antonio Pappano, Sir Simon Rattle, Sir Mark Elder, Daniel Harding, Andris Nelsons, Fabio Luisi, Kirill Petrenko ve Semyon Bychkov gibi efsane şeflerle çalışıyor. Salzburg Festivali, BBC Proms, George Enescu Festivali, Tanglewood Festival’lerinde sürekli başrol söyleyen OPOLAİS, Musikverein, Concertgebouw, Berliner Philharmoniker, Gewandhausorchester Leipzig, Concertgebouworkest, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks ve Filarmonica della Scala gibi orkestralarla konserler veriyor.

Tarihin izlerine Mozart’ın müzikleri eşlik edecek…

‘’SARAYDAN KIZ KAÇIRMA’’ tüm görkemiyle İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, artık her festivalde ithaf olduğu mekanlarda sunulmasıyla gelenekselleşen Mozart’ın dünyaca ünlü başyapıtı ‘’Saraydan Kız Kaçırma’’ ile sürecek. Geçmişten günümüze klasikleşen ve görkemli prodüksiyonuyla büyük beğeni toplayan Saraydan Kız Kaçırma operası, Yekta Kara’nın rejisiyle, Şef Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 28-29 Haziran’da üstüste iki gece İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin büyülü atmosferinde sahnelenecek.

Verdi’nin 165 yıllık ihtişamlı eseri ‘’LA TRAVIATA’’

Macerata Opera Festival, farklı dekor anlayışıyla ilgi çeken prodüksiyonu La Traviata ile İstanbul Uluslararası Opera Festivali’nde Zorlu PSM’de

Henning Brockhaus’un rejisini yaptığı, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle son yılların en çok ilgi çeken prodüksiyonu olan La Traviata, festival için özel olarak İtalya’dan geliyor. Opera denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri La Traviata’da Violetta rolünü Avrupa’nın en önemli sahnelerinde başrol söyleyen gururumuz Türk soprano Burcu Uyar üstlenecek. Türkiye’de aldığı şan eğitiminden sonra Fransa’da sanat yaşamını sürdüren Burcu Uyar, özellikle Gece Kraliçesi, Olimpia ve Violetta gibi zorlu rollerde Avrupa’ da aranan bir isim olarak ülkemizi başarıyla temsil ediyor. 3-4 Temmuz 2018’de Zorlu PSM’de sahnelenecek eserde ayrıca La Scala, Deutsche Oper in Berlin, Marinsky Theater gibi dünyanın önemli operalarında başrol oynayan tenor Georgio Oniani ve Wienstaatsoper, Opera de Paris, Covent Garden Teatro dell’ Opera di Roma gibi önemli operaevlerinde başrol söyleyen dünyanın en önemli baritonları arasında sayılan Vladimir Stayanov bulunuyor. İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetiminde sahnelenecek eser iki gece üst üste İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Dünyaca ünlü bir başyapıt ‘’ZORBA’’ Zorlu PSM’de

Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtı Zorba, Mikis Theodorakis'in müziği, Lorca Massine'nin metni ve koreografisi ile hayat buluyor. Dünyanın en popüler eserlerinden olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen Zorba iki sezon kapalı gişe oynadığı Ankara’dan sonra İstanbul seyircisinin yoğun talebi üzerine 7 Temmuz’da Zorlu PSM’de seyirciler ile buluşacak. Şef Bujor Hoinic yönetiminde solo şarkılar ve korolu bölümler ile dikkat çeken eser Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali‘nin biletleri Biletiva - Zorlu PSM - Süreyya Operası gişelerinden satışa sunuldu.

Editör: TE Bilisim