34GÜNDEM Medya Grup ve SARIÇİÇEK Tabiatını Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ‘SARIÇİÇEK YAYLA FESTİVALİ’nin altıncısı bu yıl da Sarıçiçek Yaylası Topçayır Mevkii,’nde binlerce katılımcıyla coşkulu bir şekilde yapıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner  

Sunuculuğunu Mikrofon Delisi’nin yaptığı programda; THM Sanatçıları Cengiz Yurtseven, Gülenaz, Pınar Dağdelen ve Ali Sağlam’ın yanısıra, yöre sanatçıları Süleyman Bozkurt, Hamit Ertaş, Hasan Kaya, Ömer Gürbüz, Çetin Gülsoy ve Tuğut Davul Zurna Ekibi sahne alarak, gün boyunca katılımcılara eğlenceli saatler yaşattılar.

Sponsorlar tarafından tedarik edilen hediyelerin sahiplerini bulduğu festivalin en önemli ve en merak edilen kısmı ‘Ağalık Seçimi’ oldu. Kıyasıya bir rekabetin ardından Arapgir Alıç Köyü’nden Muharrem Gök, 2019 SARIÇİÇEK YAYLA FESTİVALİ AĞASI oldu.

Katılımcıların coşku dolu halayları ve Yazıhan Cirit Ekibi’nin ilgiyle izlenen performansının yer aldığı ve coşkuyla, eğlenceyle 20.00’a kadar süren festivalin son bölümünde katkılarından dolayı belediye başkanları, bürokratlar ve sponsorlara 34GÜNDEM Medya Grup Başkanı ve aynı zamanda SARIÇİÇEK Tabiatını Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Hallaç ve Dernek Yöneticileri tarafından plaket takdim edildi.

Birçok siyasi, bürokrat ve STK başkanının telgraf, kısa mesaj ve sosyal medya üzerinden iyi dileklerini aktardıkları 6. SARIÇİÇEK YAYLA FESTİVALİ’ne; Arapgir Kaymakamı Mehmet Erdem, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Erdem, CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, MHP Divriği İlçe Başkanı Hasan Ali Korkmaz, ilçe ve çevre ilçe mahalle muhtarları, STK temsilcileri, gurbette yaşayan bir çok kişi festivale katıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim