Halk Neme Lazım Demeyip Dava Açıp Halkın Arazisini Koruyan Duyarlı Meclis Üyeleri Gurur Duyuyor

Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen ancak AVM yapılmak istenen Küçükçekmece’deki 1 milyon metrekarelik arazi duyarlı meclis üyeleri tarafından açılan dava ile kurtuldu. İstinaf Mahkemesi imar planlarını iptal etti...

Vatandaşının hakkını, hukukunu ve kamusal alanları korumak için görev yapan Meclis Üyeleri Nurettin Aydın, Erhan Aslaner, Enis Koçak ve Bekir Güler ile vatandaş gurur duyuyor.

 

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 


Bir İhanete daha izin vermediler

Son 15 yıldır bir çok deniz sahili , dere yatağı ve bugüne kadar imar verilmeyen lokasyon da imar verilmesinden sonra nerede ise İstanbul’da kara parçası kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın bile bu yapıları gördükten sonra İstanbul’a ihanet ettik sözünü söyledi.

Meclis üyesi Nurettin Aydın Gazetemize şunları söyledi

Bugün sosyal değerlerin çürüdüğü, yolsuzlukların toplumun her yanına işlediği, kamu erkini elinde tutanların hoyratça ve artık utanmadan kamusal alanları talan ettiği bir dönemde yaşıyoruz.

Maalesef siyasetin kirlendiği, yozlaştığı, çıkarı kollamaya dayalı anlayışın egemen olduğu bir ülke ve toplum yarattık. Burada hepimiz suçluyuz... Ankara'ya gönderdiğimiz insanların buralardan seçilip gittiğini görmemiz lazım.

İş böyle olunca, siyasetin halk için değil, çıkar ve yandaşlar için yapılması kaçınılmaz oluyor ve sonunda olan halka oluyor.

Siyasetin parasallaşması, siyasetin kirlenmesine sebep oluyor. Temiz toplum-temiz siyaset yerine kolay para-kirli siyaset anlayışı egemen olmuş durumda.

Kaynağı anlamlı ve sebebi belli olmayan fonlar siyasal yaşamı kirletirken, kirli ve yasadışı kaynaklardan sağlanan parayla yapılan siyaset, siyasette yolsuzluğun yaygınlaşmasına hızla sebep oluyor.

İşin en kötüsü artık toplumun çıkarları için çalışan, açık, şeffaf, hesap verebilen insanlar, bu çıkarı kollayanlar tarafından siyasetin dışına itiliyor..

 

İstanbul Times Yayın Grubu olarak sayısız davaya muhatap olduk

Yayın Grubu olarak 2009 İstanbul sel felaketinden bu yana uygun olmayan yerlere imar verilmesi ile alakalı yaptığımız haberler ve televizyon programlarımız nedeni ile haksız kazanç elde etmeye çalışan bir çok müteahhit hakkımız da davalar açtılar.

Bunların başında Ataköy sahilinde kıyı kanununa tecavüz eden Kuzu İnşaat’ın Seapearl projesinin yapımcısı Kuzu İnşaat 2015 yılından bu yana bir çok davalar açtı.

Yargıtay dahil açtıkları bütün davalar ‘da biz haklı bulunduk. Ancak haklı bulunmamız haksız ve kıyı kanununa muhalefet edilerek yapılan yapıları engelleyemedi.

İnanıyoruz ki Nurettin Aydınlar, Erhan Aslanerler, Enis Koçak’lar, Bekir Gülerler; sermayenin kazancının dünyamızı hoyratça tüketmesine izin vermeyeceklerdir.
 

Bu cennet dünyamızı cehenneme çeviren ayrıcalıklı imar projelerine taraf olanların ensesinde olacaklar.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim