Kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, sağlık çalışanları ve vatandaşlar  Küçükçekmece Belediyesi'nden Mehmet Akif Ersoy Hastanesi bahçesine yürüdü. Mehmet Akif Ersoy hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte  Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ertürk birer konuşma gerçekleştirdi.

SPOR YAPIP BALON UÇURDULAR

Sağlıklı bir yaşam için egzersize dikkat çekilen etkinlikte, protokol üyeleri ve katılımcılar yürüyüş yaptı. Bazı katılımcıların bisiklete binmesi ise renkli görüntüler oluşturdu. Alanda kurulan sağlık çadırlarında vatandaşların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak, chek up taraması da ücretsiz gerçekleştirildi. Plates eğitmeni eşliğinde ısınma ve esneme egzersizleri de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yüzlerce kişi aynı anda spor yaparak ve balon uçurarak kalp sağlığına dikkat çekti. 

KALP GÜNÜNDE SÖZ VERDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, kalp sağlığının önemine değindi. Karadeniz, “Kalbimizi korumamız gerekiyor. Kalbimize iyi bakmamız gerekiyor. Ben buradan söz veriyorum. 3 ayda 10 kilo vereceğim. Kalple ilgili basit Sağlık bilgilerini hayatımıza sokmamız gerekiyor. Ben bu programda gerekli dersi aldığımı düşünüyorum. Bir dahaki programda zayıflamış olacağım inşallah. Bunun sözünü buradan veriyorum" dedi. 

"KALP SAĞLIĞI İÇİN EGZERSİZ ÖNEMLI"

 

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da, kalp sağlığı için zayıflamak kadar egzersiz yapmanın da çok önemli olduğunu söyleyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.  Doç. Dr. Mehmet Ertürk ise, kalp damar hastalıklarının günümüzde  ölüm sebeplerinden en önemlisi olduğuna dikkat çekerek kalp sağlığına herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 

Editör: TE Bilisim