Aynı anda 20 kişinin birlikte dalış yapabileceği geniş donanımlı teçhizat ve ekipmana sahip olan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri, Antalya Kaş’ta düzenlenen zorlu eğitimlerden geçerek bröveli dalgıç olmaya hak kazandı. Ekipler, arama kurtarma çalışmalarına artık suyun altında da profesyonel bir şekilde devam edecek.

İstanbul Times Haber Merkezi/Hüseyin Çetiner

14 personel katıldı

Coğrafi yapısı itibarıyla deniz ve göle komşu olan Küçükçekmece’de olası bir afet ve boğulma vakalarında personelin daha nitelikli ve bilinçli bir şekilde müdahale edebilmesi için gerçekleştirilen eğitim, alanında uzman eğitmenler tarafından uygulamalı bir şekilde verildi.

Bröveli dalgıç oldular

ileri düzey su altı arama kurtarma eğitiminde, personele; sualtı navigasyon ve regülatör kullanımı sualtında kullanılacak haberleşme işaretleri, suya giriş teknikleri, sualtına alçalma teknikleri, nefes alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, kurtarma becerileri ve dalış teknesinde nelere dikkat edileceği, su altı emniyet kuralları, acil çıkış, dalış kazaları ve tehlikeli deniz canlılarını ve dalış bölgesi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra aynı zamanda da sualtında çevre ve personelin kendisini koruması ile ilgili kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim