Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sergi ve konserle taçlandırdı. 

 
Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ‘Kadın Denince’ isimli uluslararası resim sergisine ev sahipliği yaptı. Türkiye ( Dilek Yerlikaya) , Saraybosna (Meliha Teparic), Suriye ( Zain Al Ahmad, İman Hasbani ) ve Suudi Arabistanlı ( Fatimh Al Nemer) kadın sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

20 MART'A KADAR SKSM'DE İZLENEBİLECEK 

 

Sergide eserleri bulunan tüm sanatçılar adına konuşmasını gerçekleştiren Suriyeli sanatçı Zain Al Ahmad, Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Suriye'de savaş var. Sizler çok misafirperversiniz ve ben çok mutluyum. Teşekkür ederim" diye konuştu. 

 

"KADINLAR HAKETTİKLERİ DEĞERE KAVUŞMALI"

 

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ise tüm kadınların gününü tebrik ederek, Kadınlar Günü'nün kadın haklarında ilerleme kaydedilmesi anlamında dönüm noktası olmasını diledi. Şencan, kadınlara günün anısına kırmızı gül hediye etti.

 

KADINA DAİR EZGİLER

 

Ardından gerçekleşen konserde Türk sanat müziğinin sevilen sesi Güzin Değişmez ve Neyzen Burcu Karadağ ile kadın virtüözler Safinaz Rizeli, Gizem Sucu, Dilek Zertunç, Canfeza Gündüz unutulmayacak bir konsere imza attı. Kadın bestekarların eserlerinden oluşturulan repertuvardan eserler sunan sanatçılar konserde icra ettikleri şarkılarla, Güzin Değişmez ise sesiyle büyük ilgi gördü.
 
Öte yandan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kadınlar Günü kapsamında Küçükçekmeceli kadınları yemekte ağırladı. Başkan Karadeniz gün boyunca ilçedeki okul, dernek ve AVM’leri ziyaret ederek kadınların  günlerini kutlayarak gül hediye etti. 

 

Editör: TE Bilisim