Küçükçekmece Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, ‘Halkın Cumhuriyeti’ temasına dikkat çekecek bir kampanya ve davete imza attı.

Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetin 96. yıl dönümünde Küçükçekmeceli vatandaşları Nikah Sarayı’ndaki Halkın Cumhuriyeti davetinde ağırladı.

İlçenin dört bir yanını Küçükçekmecelilerin Cumhuriyet ifadelerinin yer aldığı bilboard çalışmalarıyla donatan Küçükçekmece Belediyesi, 1000 kişilik ‘Halkın Cumhuriyeti’ daveti düzenledi. Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen davete Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Garnizon Komutanı Albay Kadir Okyay, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kemal Çebi: Cumhuriyet Benim Emanetimdir

‘Cumhuriyet Benim Emanetimdir’ diyerek kampanyaya öncülük eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Cumhuriyetimizin 96'ncı yaş gününü kutlamak için burada bulunuyoruz. Cumhuriyet asla vazgeçilemeyecek, kutlamaları asla ötelenemeyecek sonsuza denk yaşatmamız gereken bir kurum. Bu Cumhuriyeti, tam bağımsızlığı, demokrasiyi, özgür olmayı ve bir vatan sahibi olmayı bize hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere en büyük armağanı olan Cumhuriyetimizin 96'ncı yılını kutlamak için düzenlediğimiz 'Halkın Cumhuriyeti' davetine geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki siz varsınız iyi ki Atatürk'ümüz iyi ki Cumhuriyetimiz var. Kadınıyla erkeğiyle hep birlikte mücadelenin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet özgürlüktür, bağımsızlıktır, candır, nefestir, bir halka yakışan en önemli yönetimdir" dedi.

"Bugün Bu Millet Yeniden Küllerinden Doğdu"

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, " Bundan tam 96 yıl önce imkansızlıklar içinde yoksulluklar içinde bir millet dış ülkelerin hasta adam dedikleri tabiri caizse ölümü beklenen bir millet işte bugün yeniden küllerinden doğdu. Koşullar gerçekten kötüydü. İçten ve dıştan hainlerin yok oluşunu izlemeye hazırlandığı toplumun dünya tarihine yeniden var olabileceklerini gösterdiler. Gazi Mustafa Kemal'in yaktığı meşale bir özgürlük alanına dönüştü. Umutlar yeniden filizlendi. İstiklal harbinden sonra bu millet karakterine en uygun olan Cumhuriyet rejimini kabul etti. Bu 96 yılda ülkemizde çok ciddi mesafeler kat edildi. İstiklal mücadelemiz uzun yıllardır devam ettiği gibi bugün de devam ediyor. Nice Cumhuriyet Bayramlarını hep beraber huzur içinde geçirmeyi diliyorum" diye konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen Halkın Cumhuriyeti davetine katılan Küçükçekmeceliler, kendi kelimeleriyle Cumhuriyeti anlattı. Manavından kahvecisine, simitçisinden öğretim görevlisine, ev hanımından balıkçısına, hurdacısından gençlerine kadar herkes kendi Cumhuriyet’ ini anlatarak Cumhuriyet'in 96'ncı yılını kutladı.

Binlerce Küçükçekmeceli Fener Alayında Yürüdü

Küçükçekmece Belediyesi ayrıca 29 Ekim dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Fener Alayı’nda binlerce Küçükçekmeceli, Atakent Meydan Parkı’ndan Selçuklu Sosyal Tesisleri’ne yürüdü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin de katıldığı yürüyüşte binler, İzmir Marşı eşliğinde yürüdü. Binlerce Küçükçekmeceli Türk bayraklarını dalgalandırırken Cumhuriyet meşalesi yaktı. Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde ise DJ performans ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Küçükçekmeceliler Cumhuriyetin 96'ncı yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladı.

Büyükler, Küçükler tüm Küçükçekmece Cumhuriyeti Kutladı

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Bilgi Evi öğrencileri Cumhuriyetimizin 96. yılı dolayısıyla hünerlerini sergiledi. İBB Halkalı Stadı’nda ise, ilçe protokolü, resmi kutlamalarda buluştu. Törende, Cumhuriyet Koşusunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Editör: TE Bilisim